Member of Group ›
A pitypangtól a hársfaillatig
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.

A pitypangtól a hársfaillatig

 

Fájdalmason konstatálom, hogy az én nyaram már a végét járja. Pedig még jócskán hátra van a gyümölcsérlelő, dinnyehizlaló, tikkasztó, lángsugarú nyár, de az már nem az enyém. Az én nyaram a pitypangtól a hársfaillatig tart. Pedig ami utána jön, az az igazi nyár, arra vár mindenki, akkor veszi kezdetét a szünidő, a szabadságos szezon, ekkor megy mindenki nyaralni is. Hát persze, ez alól én sem vagyok kivétel, élvezem a júliust, augusztust úgyszintén, a vége nincs pancsikázást, a felszabadultságot, a meleget, a kabriózást, a forró szelet, mikor motorral repeszt az ember. De ekkor már valaminek vége van.

A hosszú tél után olyan végtelen nagyra nő az emberben a tavaszvárás és a türelmetlenségtől hosszúra nyúlnak a várakozások napjai. Március elseje – akár egy gong az ember szívében – jelzi, hogy a télnek végre vége van. Az eufória már megérkezett, de a tél még jócskán az utolsókat rúgja. A várva várt tavasz csak nem érkezik. Dagadnak a rügyek, s mi tovább fázunk. Bontogatják magukat az első levelek, s fázunk tovább. A sárga-kék színekben játszó április is csak bolondozik velünk – néha ugyan felragyog az ég, de nem ritkán még hó is esik. Valahogy az igazi kellemes idő nem akar megérkezni.

színek

Már nem is igazán hiszünk benne és akkor egy szép napon sárga tengerré válik előttünk a friss zöld fű. Mindent elborítanak a pitypangok, mert ők teljes bizonyossággal tudják, hogy végleg megérkezett a jó idő. Nekem pedig kezdetét veszi a legszebb nyár. Ami ez után következik, számomra egy permanens eufória. Képtelen vagyok ilyenkor a természetről leválni, legszívesebben beültetném magam is a kertbe, hogy legbensőségesebb lelki rokonaimmal együtt ünnepelhessem a nagy orgiát, ami ekkor veszi kezdetét. Mert ebben, vagy az erre várakozásban élek csak igazán.

Elsőként orgonaillat terül szét a tájon. Az orgonát a mézédes akácok követik, majd a fehér jázminok parfüm tengerében, június derekán pedig a hársak mindent átható, a város legeldugottabb zugát is bejáró illatában hajózik a lélek. A kora nyári est gyűjti össze a napsugárban érlelődő illatokat és az ember nem győzi feszíteni a mellét, hogy megteljen velük.

És most még csak a nyár nagy illatait említettem. Hol vannak még a pipacsos rétek? Hál’ Istennek már nem irtják olyan buzgón és helyenként egész táblák piroslanak valószerűtlenül, szívet gyönyörködtetően. Nem beszéltem még a napraforgó földekről, a búzavirágokról, amik már nincsenek, a hosszú nappalokról, enyhe éjszakákról, csillagos, Göncölös, ezer illatú, szentjánosbogaras éjszakákról, az égi háborúkról, a mennydörgős, villámlós nyári zivatarokat követően kiderülő, szivárványos egekről, az aratásra sárguló, szélben hullámzó búzatáblákról.

A végtelenbe és tovább...

Jaj, sorolhatnám még sokáig, de nem akarlak untatni benneteket legszebb dolgaimmal, mert nem tudhatom, hogy ez másnak is jelenthet-e annyit, mint nekem, hiszen én el sem tudom képzelni, hogy lehet-e szebb valami a nagyvilágban, mint ez a közép-európai, magyar nyár. Mert az én szívem végleg a magyar nyarakban van elültetve és olyan mint a lelkemhez legközelebb álló gyomnövény, a pipacs. Ha kitépik a szikes, száraz talajból, ahol nő, elhervad és lehullik, még mielőtt úri vázába állítanák.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art