Member of Group ›
A ruha az üzleti életben 2/2
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

A ruha az üzleti életben 2/2

 

A sokat emlegetett, klasszikusnak mondható tubus szabású ruha fekete változata, a francia sikk egyik vívmánya, a petite noir (a kis fekete), amit délelőttől estig, irodában, ebédhez, délutáni fogadásra, de még koktélos megjelenésre is pompásan lehet kombinálni.

A ruhák hangulatát nagymértékben az befolyásolja, hogy milyen kiegészítőkkel kombinálják. A fekete ruha vászon anyagból, lapos vászoncipővel könnyed casual hangulatú, lapos balerina cipővel és magas sarkúval üzleties, Stiletto – tűsarkú – lábbelivel már alkalmibb, különlegesebb megjelenést biztosít. Az ilyen jellegű ruhák nagy előnye, hogy nem csak önmagukban, hanem köztes darabként is viselhetőek. A tubus ruhák alatt klasszikus szabású kerek-nyakas body-t, garbót és testre szabott női inget is viselhetnek. Az ilyen kombinációk lehetnek összeolvadók, azaz visszafogottan a ruha színe és a kiegészítő darab egyazon színvilágú, a kontrasztosan eltérő viselés pedig, azaz ha fekete ruhához fehér inget kombinálnak, karakteresebb.

A romantikus, bővebbre szabott, és szűk derék feletti résszel szabott klasszikus ruhákat a legendás divattervező, Christian Dior vezette be a második világháború után.

Az ilyen ruhák romantikus hangulata inkább a kötetlen megjelenésekhez illik. Minél nagyobb a kontraszt a ruha derék feletti és szoknya része között, annál drámaibb, és különlegesebb összképet nyújtanak ezek a modellek. A casual ingruhák olyan könnyed verziók, amelyek elöl végig gombosak, a szafari verziók pedig mindig több rávarrott zsebbel és vállpántokkal díszítettek. A test idomait hangsúlyozó „tapadó” dzsörzé ruhák természetesen nőiesek, de az üzleti életben ezek viselését nem tartom helyesnek.

A Chanel ruha buklé alapanyagú, ujjszegélyein és zsebein díszítő applikációval, nem egyszer gyöngysorral, ékszergombokkal feldobva. Az ilyen ruhák leginkább délutáni és félhivatalos megjelenésekre viselhetőek. Az üzleti környezethez alapvetően az egyszínű szürke, mélykék, fekete és visszafogott színvilágú ruhák illeszkednek, de a finoman csíkozott, kockás és más diszkréten mintázott kelmékből szabott verziók is viselhetőek „munkaruhaként”. A ruha hangulatát nem csak szabása határozza meg, hanem annak alapanyaga is. Minél kihívóbb a fazon, azaz többet mutat meg a testből, annál kevésbé alkalmas üzleti ruhaként. A mély dekoltázzsal készült, a testből sokat mutató vagy sejtető változatokat csak alkalmi megjelenéskor illik viselni, de ilyenkor is érdemes éles önkritikával átgondolni, hogy mit, mikor és hova vesznek fel.

A legegyszerűbb szabású ruha is készülhet különleges alkalmi alapanyagból, ilyen esetben formális megjelenésekre is viselhető. Nagyobb hatást lehet elérni egy finoman szabott különleges alapanyagú darabbal, mint egy sokat mutatóval. A ruhák viselését érdekessé teszik a hozzá kombinált kiegészítők, a különféle bizsuk, kendők, sálak és illeszkedő táskák. A francia nőktől e témában sokat lehet tanulni, ők képesek ugyanazt a ruhát a hét minden napján úgy viselni, hogy az nem tűnik fel, ezt a kombinálásokkal, a kiegészítők bátor párosításával érik el. A sál náluk egyszer a nyakba, másszor a ruha derekára kerül megkötve. 

Ne felejtsék az egyik legfontosabb irányelvet: a változatosság gyönyörködtet!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art