Member of Group ›
Ralph Lauren a megtestesült stílusosság 2. rész
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Ralph Lauren a megtestesült stílusosság 2. rész

 
Ralph Lauren store - Madison Avenue

Ralph Lauren store – Madison Avenue

Ralph Lauren karrierje a hetvenes évek derekán egy szélesre szabott nyakkendő kollekcióval kezdődött.

Akkor hitt ezekben a darabokban, amikor a világ keskenyre szabott, főleg egyszínű nyakbavalókat viselt. Lauren szélesre szabott csíkos és mintás színes nyakkendői hamar vevőkre találtak, sok üzlet hitt a friss ötletben, de leginkább a fiatal „álmodozó” kreatív erejében. A művész visszaemlékezéseiben arról számol be, hogy feleségével apró otthonukban varrták a POLO játékost ábrázoló címkét az első darabokba, annak érdekében, hogy időben leszállíthassák azokat. Megszületett hát a POLO vonal, amely a számos Ralph Lauren márka közül ma is a legismertebb és legelterjedtebb. Az első évben eladott 500.000 db. nyakkendő jogosan adott önbizalmat Laurennek.

Egy évvel később már teljes férfi kollekcióval jelentkezett, amelyet a híres New York-i áruház, a Bloomingdale’s forgalmazott, a Lauren által megálmodott környezetben. Megszületett a tökéletes egység, amely a mai napig része a tervező sikerének, egyedi ízlésvilágú romantikus üzletek és bennük a klasszikus korok által ihletett kollekció. A Ralph Lauren üzletek ma a világ minden részén ugyanazt az egységes látásmódot és kifinomult ízlést dicsérik, a kirakati képeken keresztül, a berendezéseken át, az eladó személyzet tökéletes öltözetéig.

Ralph Lauren store - Madison Avenue

Ralph Lauren store – Madison Avenue

1972-ben a piké pamut anyagú, kissé durva tapintású és több tucat színben gyártott, galléros rövid ujjú pólókra is rákerült az ismert embléma, és az új amerikai tervező ez által berobbant az amerikai divat világába, akkor amikor a divatot még Párizsból irányították és Pierre Cardin, Louis Feraud voltak a meghatározó tervezők. Vele kezdődött el az Európától független, egyedi látásmódú amerikai divat, az az irányzat, melyet később a minimalista Calvin Klein, Donna Karan, Marc Jacobs és Tom Ford folytatott.

Kollekciói egyre bátrabbak és őszintébbek lettek, létrehozta az utcán viselhető casual stílust, ami nem jelentett mást, mint a jól ismert klasszikus darabok újszerű értelmezését. A klasszikus sportok ruházatait is újraértelmezte és miközben létrehozta a korszerű anyagokra alapozó POLO SPORT vonalát, „régies” sportdivatot is alkotott az imádott harmincas évek tenisz öltözetére alapozva. A hagyományosan amerikai legombolt galléros inget is ő tette világszerte ismertté. Sportos hangulata ellenére bátran kombinálta ezt a darabot klub mintás nyakkendővel, aranytűvel leszorított gallérszárakkal. Lauren a maga módján forradalmat vívott, hiszen úgy nyúlt vissza a harmincas évek legendás stílusához, hogy farmert, pólót és sportos kiegészítőket ötvözött a hagyományosan brit tweeddel, kasmírral és nehéz gyapjú anyagokkal.

Ralph Lauren store - Madison Avenue

Ralph Lauren store – Madison Avenue

A legöbb tervezőt évtizeddel megelőzve fedezte fel az életszerű, film ihlette reklámfotók fontosságát és több oldalas kampányaiban egy új életstílust is közvetített a ruhákon keresztül. Képein családokat, baráti csoportokat mutatott be különféleképpen, de mégis egységes stílusban öltözve.

A Ralph Lauren stílus negyven éve alatt változatlanul ugyanazt közvetíti: minőség, életérzés és klasszikus kifinomultság. A „bronxi srác” óriási sikerének a titka nem más, mint az állandóság és a soha szem elől nem tévesztett sajátos látásmód. Felismerte az igényt az őszinte stílusra, arra, amely biztonságot közvetít és viselőjét soha nem teszi áldozattá, hanem kiemeli őt a többiek közül.

POLO vonala sikere után, megszülettek a különféle női konfekció vonalai, majd az angol szabászati hagyományokra épülő arisztokratikus lila címkés – PURPLE  LABEL – következett, amely a harmincas évek brit felső-osztályának mai korra való átültetését jelentette hagyományos, kézi megmunkálással.

Ralph Lauren store - Madison Avenue

Ralph Lauren store – Madison Avenue

Ralph Lauren neve alatt ma nők és férfiak, gyerekek és sportolók eredetiséget adó különleges darabokat találnak, legyen az egy ötven dolláros hagyományos póló, egy Bauhaus ihlette karosszék, vagy egy több ezer dolláros kézzel varrott öltöny. A Madison sugárúton található Rheinlander palotának, amely a cég legfontosabb üzlete, minden szöglete a frissen vágott óriási virágcsokortól, az eladók arany  tűvel átszúrt inggallérjáig ugyanazt üzeni, stílust, minőséget és a hagyományok megalkuvást nem ismerő tiszteletét.  Ez Ralph Lauren világa!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art