Member of Group ›
A zene mindig imádnivaló
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

A zene mindig imádnivaló

 
AST - Adaptive Sound Technology

AST - Adaptive Sound Technology

Az Adaptive Sound Technology segítségével a szobában bárhol átélheti a felvevő stúdióban tapasztalható „legjobb hallgatási terület” élményét, a hangsugárzók átrendezése nélkül. Az olyan szobában, ahol a hangsugárzók tökéletesen vannak elhelyezve, létezik egy „legjobb hallgatási terület”. Mondhatjuk azt, hogy ez a koncertteremben vagy a moziban a legjobb ülőhely otthoni megfelelője. Legegyszerűbben erre a helyre kell leülni az optimális hallgatási élmény eléréséhez. Azonban ez a legjobb hely igen kicsi és egyszerre egy szobában csak egy ember foglalhat itt helyet. Minél messzebb ül valaki ettől a helytől, vagy minél rosszabbul helyezték el a hangsugárzókat, annál kevésbé kelt kellemes hangélményt maga a zene.

Azonban hányan tudjuk tökéletesen konfigurálni a hangsugárzóinkat? És ha igen a válasz, a legtöbben akkor sem mindig azon a helyen fogunk ülni, mikor zenét hallgatunk. Valóban olyan fontos ez? Hiszen a Bang & Olufsen ALT-nek (Acustic Lens Technology) köszönhetően akár el is távolodhatunk az optimális területtől a hangegyensúly jelentős elveszítése nélkül. A BeoLab 5 hangsugárzóba integrált ABC (Adaptive Bass Control) kifinomult mérési technikát alkalmaz, a hangsugárzóknak a szobában történt elhelyezése miatt fellépő hangszín problémák korrigálására. Azonban a hang először a hallgatóhoz legközelebb eső hangsugárzóból érkezik, így az eredeti felvétel tökéletes élményének elérése lehetetlen, hacsak a hangsugárzókat nem tökéletesen arra a helyre célozva helyezzük el, ahol a hallgató ül.

AST - Adaptive Sound Technology

AST - Adaptive Sound Technology

Itt lép be az AST (Adaptive Sound Technology), amely nem egy fizikai termék, hanem egy úttörő szoftvermegoldás. A Bang & Olufsen hangmestere Geoff Martin egyike a szoftvert megalkotó mérnököknek. Az AST azokkal a hangeffektusokkal foglalkozik, amelyek a hallgató fülét a nem megfelelő időben érnék el. Az időzítésnek óriási szerepe van a hangérzékelésben, ez alapján tudjuk elhelyezni a hangforrás helyét a térben. A hallgató először a hozzá legközelebbi hangsugárzót hallja, amely azonnal el is ferdíti a hallgató sztereó perspektíváját az adott hangsugárzó felé.
Az AST révén azonban szabadon helyezheti el a BeoLab hangsugárzókat, szinte bárhol, ahol csak akarja és ha ez még nem lenne elég, a szoba bármely területén hallgathatja. Tehát üljön akár a kanapén, kedvenc székében vagy az ebédlőasztal mellett – a szobán belül egymástól eltérő irányokban – a hang pontosan a hallgató felé irányulónak tűnik. Valójában az AST nem csak egy legjobb pontot, hanem egy legjobb területet is létrehoz. Egyik hallgatási területről átvihető a hang egy másikra és a hangok érkezésének iránya is megváltoztatható a hangsugárzók megmozdítása nélkül. Az AST egyes termékekbe be van építve, a jelenleg forgalmazott Bang & Olufsen hangsugárzói közül bármelyikkel felhasználható, ha azok egy BeoVision televízióhoz vannak csatlakoztatva. A hangsugárzók száma háromtól hétig terjedhet és valójában minél több van belőlük, annál jobban működik az AST. Még újabb hangsugárzók hozzáadása is lehetséges, a meglévő elrendezés módosítása nélkül.

AST - Adaptive Sound Technology

AST - Adaptive Sound Technology

Az AST létrehozását részben az a technológia inspirálta, amely lehetővé teszi, hogy egy autóban mindegyik utas ugyanazt a hangminőséget tapasztalja zenehallgatás közben, az ülés pozíciójától függetlenül. Geoff Martin sikeresen oldotta meg azt a feladatot, hogy ezt a technikát működőképessé tegye különféle szobaméretek esetében is. Az AST létfontosságú kiegészítése annak az akusztikai technológiai együttesnek, amely az Acustic Lens Technology-t és az Adaptive Bass Control-t is magában foglalja. Együtt fantasztikus zenei élményt hoznak létre az otthonában – a szoba stúdióvá válik, ahol a zene úgy szól, ahogyan az előadó szeretné, az elrendezéstől függetlenül. Imádnivaló.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art