Member of Group ›
Bang & Olufsen CEO: Tue Mantoni
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Bang & Olufsen CEO: Tue Mantoni

 
Tue Mantoni

Tue Mantoni

2011. március 1-je óta Tue Mantoni a Bang & Olufsen elnöke és vezérigazgatója. Fiatal kora ellenére – még csak 37 esztendős – elképesztő tapasztalattal bír, kiemelkedő kommunikációs képességű, stratégia tervezésben és analizálásban is elismert szakember, csaknem 3 évig töltötte be ugyanezt a pozíciót a Triumph Motorcycle-nál, és gyakorlatilag feltámasztotta, újraélesztette a nagy múltú és nevű angol motorgyártót. Korábban már tagja volt a Bang & Olufsen igazgatói tanácsának, ezért sem volt számára testidegen az új szerepkör. Vezérigazgatói székét már több mint egy éve elfoglalta, az évforduló apropóján készült interjút olvashatjátok:

Mi változott azóta, amióta a Bang & Olufsen CEO-ja lettél?

Ötéves tervünk mottója: „Tanulni! Gyorsabban! Hatékonyabban!”, szem előtt tartva az integrált audió-vizuális fejlesztéseket, megoldásokat, valamint ezek értékesítése világszerte, elhivatott forgalmazóinkon keresztül. Az új Bang & Olufsen almárka, a B&O PLAY megjelenése egyike azon hat feltételnek, amelynek egyértelműen meg kellett lennie ahhoz, hogy ötéves tervünket sikeresen véghez vigyük.

Mindig is meg akartam kérdezni, mi vezérelt, hogy feladd addigi nagyszerű karrieredet, és átülj a B&O vezérigazgatói székébe?

Kilenc fantasztikus év után a Triumph Motorcycles-nál már egy ideje tervezgettem, hogy angliai székhelyemet visszahelyezem szülőföldemre, Dániába. Ez éppen egybeesett a Bang & Olufsen igazgatótanácsának megkeresésével, akik a CEO pozíciót ajánlották. Páratlan kihívásnak tartom, hogy egy olyan márka jövőjének építésében közreműködhetek, mint a Bang & Olufsen.

Hogyan jellemezné a luxust? Igen, ez az a gyakori kérdés, amire mindig keressük a megfelelő választ…

A luxus egyéni. Feladata, hogy valami kivételes élményt nyújtson az egyénnek. Számomra egy luxus termék milyensége a kiemelkedő szakértelemben, a makulátlan kidolgozásban és a kiváló megjelenésben ötvöződik.

Mit gondolsz a megfizethető luxusról? Az is a luxus egy fajtája, vagy csak önáltatás?

A megfizethető luxus termékek pontosan megfelelnek az előbb említett jellemzésnek. Tökéletes leírása a BeoLit 12-nek.

Ez azt is jelentheti akár, hogy a B&O kijjebb tolja határait és fogyasztói profilját? Ha jól gondolom ez a BeoSound 8 megjelenésével kezdődött. Vagy már korábban?

Hisszük, hogy ha a megfelelést kiváló minőséggel, kortárs és játékos formával párosítjuk, valamit olyan árkategóriába soroljuk, ami nem csak hűséges ügyfeleinket vonzza, hanem a fiatalabb generációt is, akkor egy olyan önálló terméket kapunk, mint a BeoSound 8. Óriási sikernek örvend. Azért nem lennék meglepve ha a BeoLit 12 népszerűsége lekörözné.

Azt állítod, hogy amint az emberek meghallgatják zenéjüket a BeoLit 12-n, azonnal felmerül bennük a kérdés: hogyan lehetséges, hogy eddig mást hallgattak? Miben különbözik ez a termék a többitől?

A BeoLit 12 követi a dizájn nyelvét: kényelmes, robusztus, laza. Tökéletes kombinációja a páratlan hangminőségnek, egyedi formának és a szakértelemnek. Az Apple AirPlay technológiának köszönhetően vezeték csatlakoztatása nélkül hallgathatjuk kedvenc zenéinket. A BeoLit 12 hangteljesítménye elképesztő: 120 Watt, így elfogulatlanul mondhatom, hogy akusztikus hangzása fantasztikus, és egyszerűen gyönyörű ránézni.

Ön is tervező. Mit gondol a B&O jellegzetes formanyelvéről, ami már évtizedek óta változatlan?

A Bang & Olufsen dizájn kiemelkedik a megszokottból, és az érzékekre hat. Mindig is bátorítottuk a tervezőket új ötletek kifejezésére és a megszokott klisék megkérdőjelezésére.

Annak érdekében, hogy megfelelő termék szülessen, a következő paraméterekre van szükség: innováció, dizájn, termék minőség és megkérdőjelezhetetlen vásárlói elégedettség. Javítson ki, ha tévedek.

Ezek valóban a legfontosabb paramétekek közé tartoznak.

Mardajunk a B&O-nál, de picit ugorjunk vissza az időben. A 90-es évek derekán egymás után nyíltak a Bang & Olufsen bemutatótermek, és közvetlenül értékesítették a termékeket ahelyett, hogy viszonteladókon keresztül próbáltak volna lefedni egy adott piacot. Mik voltak az előnyei és a hátrányai ennek a stratégiának?

Valójában csak az előnyeiről tudok beszámolni, bemutatótermeink az értékesítési stratégia szerves részévé váltak, fontos, hogy csak és kizárólag Bang & Olufsen termékeket lehetett bennük, és lehet azóta is megtalálni, abszolút megerősítette a márkát, sikerült ezzel is kiemelkednünk a többi gyártó közül. Az általunk nyújtott élményt sokkal könnyebb így befogadni, a bemutatótermeink a látogatókra fókuszálnak.

Jól láthatóan a jelenlegi stratégia is erősen hangsúlyozza a művészet és a design keveredését a termékekben, ez nem meglepő, hisz tudjuk, hogy a MOMA gyűjteményében a mai napig szerepel a Bang & Olufsen. Mi lesz a következő? Mit delegálsz a művészet és a design világába?

Meg fogsz lepődni, milyen magas szintű innovációval fogsz találkozni hamarosan megjelenő új termékeinknél. Nemsokára bemutatásra kerül a BeoVision 12 és a BeoLab 12, mindkettő esetében a jelenleg ismert technológiákat határokat feszegetve ötvözzük élvonalbeli formákkal.

BeoVision 12 és BeoLab 12

BeoVision 12 és BeoLab 12

És mit gondolsz az internetről, és az online értékesítés jelenlegi és jövőbeli szerepéről, hogy készültök ennek a csatornának a kiaknázására?

Mindkettőben nagy lehetőséget látok, az internet és az online értékesítés növeli az ismertségét és látogatottságát a B&O Play-nek, ezért is hoztunk létre egy elektronikus felületet, ahol kiegészítők vásárlására van lehetőség. Nézd meg te is a beoplay.com weboldalt.

Ami még ide tartozik, és bizony egyre aktuálisabb… Mi a helyzet a szociális médiával? Tekintettel a lehetséges újfajta vásárlókra, azt feltételezem, hogy nagy lépésre készültök ebben a kommunikációs kategóriában.

A Bang & Olufsen és a B&O Play is nagy népszerűségnek örvend a Facebook-on, folytatjuk ennek az új fantasztikus lehetőségnek a felfedezését. Nemrég fejeződött be online tervezői pályázatunk, ahol lehetősége volt a résztvevőknek kifejezni önmagukat egy BeoSound 8 dokkoló testreszabásán keresztül, több mint ötezren vettek részt a versenyen.

Ok, most nézzünk téged… Hogyan jellemeznéd saját stílusod? Vegyíted a stílusokat? A klasszikus vagy a sportos viseletben mozogsz otthonosabban?

Munkához mindenképpen modern alkalmi viseletet választok, és még formálisabbat, ha egy találkozó megköveteli, de valójában mindkettőben jól érzem magam.

Van a birtokodban bármilyen gyűjtői darab?

Van egy eredti Beolit rádióm még a 60-as évekből, illetve egy Triumph Bonneville limitált Steve McQuenn kiadású motorbicikli.

Hogyan állítod össze a csapatodat? Milyen tulajdonságokkal kell azoknak rendelkeznie, akik veled kell, hogy együtt tudjanak dolgozni?

Az integritás mindenek előtt! A csapatomban olyan magasan kvalifikált és tehetséges emberek dolgoznak, akik professzionális tapasztalataik révén felelősséggel és motiváltan segítenek egy cél elérésében, és a feladatok végrehajtásában.

És végül, mit jelent számodra a család, otthon és a munka?

A hosszú munkanapok és a rengeteg utazás távol tart a családtól a hétköznapokon, ezt igyekszem behozni a hétvégén, mikor az időmet a feleségemnek és három gyermekemnek szentelem.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art