Member of Group ›
Csernobil Kiskunlacházán
Péntekenként képekről értekezünk. Akár állnak, akár mozognak azok.
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.

Csernobil Kiskunlacházán

 

A Die Hard 5. (A Good Day to Die Hard) forgatásához megépítették a világ legnagyobb díszletét, derül ki a film forgatására létrejött produkciós cég egyik munkatársának elmondásából. A filmet teljes egészében magyar helyszíneken forgatják. Budapest Moszkvát játszik, Kiskunlacháza meg Csernobilt, a volt TV székház pedig a New York-i rendőrség központját. A szuperhős McClane a Die Hard 5-ben fiát próbálja majd kiszabadítani az oroszok fogságából, s feltehetően sikerülni is fog neki.

Die Hard 5.

Kérdeztem a közlékeny urat, akivel egy egészen más ügyben találkoztam, hogy vajon meglett korú akcióhősünket, aki az első rész óta huszonöt évet öregedett (most 57 éves), lassan tolókocsiban fogják-e a forgatás helyszínére tolni, hogy aztán ott szárnyakra kapva, száguldó kocsikból ugráljon égő helikopterekbe, de megnyugtatott, hogy Bruce Willis úr civilben is meglepően jó formában van. Gázsija ismeretében ebben nem is kételkedünk, a film főszerepéért huszonöt millió dollár üti a markát, de társ producerként is kasszíroz, ha nyereséges lesz a film, ami felől az előző négy rész tapasztalatai alapján kétségünk sem lehet.

Bruce Willis egyike a legjobban fizetett hollywoodi sztároknak. S hogy ez így van, abban kétségtelenül nagy szerep jut a Die Hard sikersorozatnak. Az előző négy rész bevételét ismerve nem kellett nagy bátorság ahhoz, hogy Willis úr spórolt pénzét betegye a vállalkozásba, mert, ha lenne megtakarított pénzem, én is beletenném. A várható nyereség tudatában azonban valószínűleg kihagynának az üzletből. A Die Hard-dal egyszerűen lehetetlen mellé nyúlni. Szemben velem, Bruce-t kulcspozíciója folytán ki sem lehetett kihagyni az üzletből.

Helikopter ütközése rendőrautóval.

Kérdeztem még, hogy szegény Bruce – aki családjával a II. A kerületben van elszállásolva – nem unja-e a Hűvösvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor forgalmát, ha reggelenként a forgatás helyszínére igyekszik, de ebben is elejét vették aggodalmamnak, mondván, hogy Willis-nek, ha mégoly nagy sztár is, korán kell kelnie, úgy fél négy körül, mert fél hatkor már kezdődik a forgatás. Az kényelmes budapesti autósok pedig ilyenkor még udvariasan szunyókálnak, Bruce-nak szabad utat biztosítva.

Egyébiránt a fogatás helyén sem kell sztárunknak a luxusról lemondani, mert a mindenkori helyszínen ott várják hatalmas lakókocsijai, olyanok, amiket mi földi halandók csak az internetes körküldeményekből ismerünk. Az álló helyzetben négy irányban kitolható falú csodajárgányok minden elképzelhető kényelemet biztosítanak a felvételek szüneteiben. Állítólag ebből is három áll rendelkezésre, egy a családnak, egy Willis Special Relax Station, egy pedig az alkalmi konditerem.

Én egyébként neheztelek Willis-re. Unalomig hallgatom a megjegyzéseket, mennyire hasonlítok rá, de még soha senki sem számolt be arról, hogy megveregették volna Willis hátát Los Angelesbe és azt mondták neki: Bruce vaze, te szakasztott Obersovszky vagy.  A hasonlóság odáig megy köztünk, hogy egyező korom ellenére én is minden hülyeségben benne vagyok, motoron, lovon, snowboardon virtuskodom, csak hűje fejjel nem 25 millió dollárért virtuálisan kockáztatom az életem.

Krepkiy oreshek 5.0

Meg azért is neheztelek rá, hogy ha már itt van Budapesten, nem csak a világot kéne megmentenie, tehetne valamit mondjuk a „nem létező“ cigány bűnözés ellen is. Képzeljük el McClane-t, amint egy szál csupasz pisztollyal szembeszáll a miskolci etnikummal, de aztán feladja. Mondván, ez mihaszna küzdelem, a következő részben inkább a földet téríti el pályájáról, az könnyebben megy, ráadásul Hollywoodban jobban is díjazzák, hiszen ott már régen nem szeretnek etnikai vitákba keveredni.

Bónusz “werk” felvételek:   Video1, video2, video3, video4, video5.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art