Member of Group ›
Élet színesben
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Élet színesben

Otthoni életvitelünk és lakberendezési szokásaink újszerű felfogására reagálva, a B&O portfóliója néhány éve a sárgaréztónusú alumíniummal, valamint két csábító, szezonális árnyalattal gazdagodott.

AZ ÉLETVITELÜNK. Ahogyan táncolunk, pihenünk és gondolkodunk. Ahogyan vacsorát rendezünk, és ahogy belemerülünk egy jó regénybe vagy egy izgalmas vitába. A részletek, amelyekre adunk. A szeretetünk és a szeretteink. Életünknek ezek az aspektusai talán még soha nem tükröződtek ennyire abban, ahogyan az otthonunkat berendezzük.

Az otthonokban alkalmasint hangsúlyosan megjelenő szereplőként bemutatjuk sárgaréz-árnyalatú alumíniumból készült új állandó kollekciónkat. A sárgaréz egy csöppnyi melegséget és némi megkapó művészi allűrt visz a készülékekbe, amelyek pompásan illenek majd az Ön egyedi hangulatú, játékos otthonába.

A Brass kollekciót az art deco ihlette, amely az ősi kultúrák ragyogó színeihez és egzotikumához nyúlt vissza, miközben mélységesen megbabonázta az új technika és a folyton mozgásban lévő világ varázsa.

Eklektikus stílus volt ezernyi felismerhető mintázattal és színnel, amelyekre manapság mind a divatban, mind a lakberendezésben gyakran történik utalás. E tekintetben az új kollekció továbbviszi a vintage darabok és örökségük misztikumát és különcségét, ugyanakkor olyan dizájntárgyként emelkedik ki a környezetéből, amelyik a legnemesebb kézműves hagyományt képviseli, és amelyikben az otthon szíve-lelke tükröződik: a biztonság és a szeretet.

„Világosan látjuk, hogy a rugalmasabb és személyesebb stílus felé fordulnak a vásárlók. Eltávolodnak a letisztult, minimalista formavilágtól, amely mostanáig a ’biztonságos választást’ jelentette, és az elmúlt években nagyjából meghatározta és uralta a skandináv stílust”

– mondja Anna Mee Dybbroe Andersen, a Bang & Olufsen építésze, aki a vállalat színstratégiájának kidolgozásáért felel.

„Ehelyett azt látjuk, hogy az emberek a saját szokásaikhoz és napirendjükhöz szabják az életterüket, és olyan otthonokat alkotnak maguknak, amelyeknek a stílusa az ő egyéniségüket tükrözi. Lehet, hogy élénk színűre festik a falat, hagyják, hogy a monokróm szoba határozza meg a hangulatot, esetleg vesznek egy rózsaszín kanapét, vagy sárgarézszínű frontokkal újítják fel a konyhaszekrényt. A lakberendezés játékosabb és merészebb univerzum felé mozdult el, és ennek jegyében az emberek nyitottakká váltak arra, hogy füstös tölgyből és sárgarézből készült hangszórót vegyenek, vagyis éppen olyanokat, mint amilyeneket most piacra dobtunk” – magyarázza Anna Mee Dybbroe Andersen.

Innovatív dizájn

A Bang & Olufsen termékek soha nem csak a képről és a hangzásról szóltak. A vállalat fennállásának 90 éve alatt a dizájn mindig is nagyra becsült társa volt a technikának és az innovációnak, és mindig inspiráltak minket a skandináv tervezés hagyományának alapvetései.

A termékbevezetési idővonalat keretbe foglalva a Brass Collection mellett két szezonális, ám időtálló szín is megjelenik. A nyitó szín a sötét és csábító „lila szív” (Purple Heart) és a „párizsi éjszaka” (Parisian Night). Olyan színek ezek, amelyek felteszik erre a rendkívül modern és merész hangra a koronát, amely egyszerre klasszikus és minden hivalkodástól mentes.

„Tanulmányoztuk, hogy a színek, az anyagok és a fény hogyan befolyásolja az életmódunkat, illetve azt, hogy milyen lakberendezési, építészeti és dizájnnal kapcsolatos döntéseket hozunk”

– folytatja Anna Mee Dybbroe Andersen az általa kifejlesztett színekkel kapcsolatban, amelyeket éppúgy ihlettek a természet, mint a vezető építészek és művészek alkotta inspiráló enteriőrökszínei, amelyek akár önálló műalkotásként is megállják a helyüket.

„Úgy vélem, a portfóliónk gazdagodott és megújult ezeknek a gyönyörű, ékszerszerű árnyalatoknak, valamint a sárgaréztónusok, a merész színek és a füstös tölgy hívogató kombinációjának köszönhetően. Tökéletesen illenek a modern és eklektikus egyedi életterekbe”

– zárja szavait Anna Mee Dybbroe Andersen.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art