Member of Group ›
LEG_LEG_LEG !
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

LEG_LEG_LEG !

A szuperlatívuszok korát éljük. A melléknevek felsőfokával gyakran találkozhatunk kattintásvadász (aka clickbait) címekben és cikkekben egyaránt.

Többek között ezért is fontos, hogy csemetéink (is), a hangyasav képlete és a henger-fogalma-kettőspont-teljes-mondattal-válaszolj-fiam mellett, elsajátítsák a gyakran 4C-vel körülírt (Creativity,Critical thinking, Communication, Collaboration) XXI. századi kulcs-kompetenciákat és a kritikus gondolkodás segítségével ráleljenek a valóban hiteles emberekre, ügyekre és márkákra.

Mi, a DGR hazai szervezőiként nagy figyelmet fordítunk arra, hogy ehhez a nemes ügyhöz csak olyan embereket, cégeket és szolgáltatókat nyerjünk meg, akik tényleg roppant hitelesek a saját területükön és a LEG… felsőfok joggal illeti meg őket! Büszkék vagyunk arra, hogy idén ezt a célunkat maradtalanul elértük, ahogy a következő felsorolás is mutatja. A két legnagyobb szponzorunk bemutatása után a futamot követő esti bulika részleteiről is eltereljük végre a kipufogófüstöt! Őrült menő helyszínt és remek szolgáltatókat sikerült megnyernünk, rajtu(n)k biztosan nem fog múlni az est sikere!

Figyelem, szolgálati közlemény! Tekintettel a party helyszínére, változott a túra útvonala! Ezúton kérünk mindenkit, hogy a Distinguished Gentleman’s Ride központi honlapján nézze meg az új útvonalat! (BTW: találkozó vasárnap 15,00 órakor!)

.     .     .

S Z P O N Z O R O K

AFFIDEA Magyarország  főszponzor

Európa legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatója.

A céget 1991-ben alapították azzal a céllal, hogy a betegek mind szélesebb rétegének elérhetővé tegyék a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat. A vállalat az elsők között kezdett CT és MR-vizsgálatokat végezni hazánkban! A központok szigorúan a teljeskörűen elfogadott ISO 9001 standardok szerint működnek.

A cég országszerte 12 központban, Budapest mellett Szegeden és Győrött is működtet radiológiai-, valamint izotóp diagnosztikát. Nemzetközileg tizennégy országban 228 központ tulajdonosa és működtetője, valamint több mint 8.000 egészségügyi szakembert alkalmaz!

2018-ban új korszak köszöntött be az Affidea történetében. A Főnix-Med vállalatcsoport megvásárlásával – az eddigi széles körű képalkotó diagnosztikai vizsgálati területek mellett – már mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-szakellátást is biztosít ügyfeleinknek. Az Affidea így meghatározó szerephez jutott a vállalat-egészségügyben is, országszerte közel 100 telephelyen nyújtva foglalkozás- és vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat.

UNICREDIT Bank  Platina szponzor

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. a Közép- és Kelet-Európában legnagyobb nemzetközi bankhálózatot működtető UniCredit  csoport magyarországi tagja.

A Euromoney Trade Finance 2018 felmérésén a magyarországi kereskedelem-finanszírozási piacvezető címet az UniCredit Bank nyerte. A Euromoney Trade Finance 2018 felmérésén a magyar bankok között a „Legjobb szolgáltatások” kategóriában is az UniCredit Bank végzett az élen. A hazai bank elkötelezetten támogatja a társadalom és a gazdaság fejlődését azokban a szektorokban, régiókban és közösségekben, amelyekben jelen van.

.     .     .

H E L Y S Z Í N E K

Bálna Budapest_
Az épület önmagában egyesíti a különböző korok építészeti jellemzőit. A műemlék jellegű, 1881-ben átadott téglaszerkezetű raktárépületeket és a múlt század szerkezeteire jellemző vasbetont, XXI. századi acél-üveg héj öleli át. Az épület tervezője Kas Oosterhuis, a non-standard építészet egyik legismertebb mai képviselője. Ennek az irányzatnak fontos jellemzője, hogy az épületek szoborként, városképi elemként is funkcionálnak.

Hygge Budapest_
A Bálna Budapest Kulturális Központ ultramodern épületében megnyílt félezer négyzetméteres HYGGE-komplexum négy fő funkciót lát el, miközben tizenegy márkának biztosít inspiratív otthont. A világ legismertebb lefordíthatatlan kifejezései között is jegyzett dán hygge szó a béke, a biztonság és a nyugalom érzését írja le, a keresetlen harmóniát magunkkal és a környezetünkkel. 

Szőke Gábor Miklós Stúdió_
Szőke Gábor Miklós szobrászművész stúdiójából seregnyi állatszobor kerül napvilágra. Földrészeket és óceánokat átszelve, az egykori Weiss Manfréd Művekből indulnak el világkörüli útjukra. A tágas, 100 éves téglaépület bejáratánál Dante őrkutyái tekintenek le a messzeségből betévedt látogatókra. A Stúdió galérián elhelyezkedő irodája 2016-ban elnyerte az Év Design irodája megtisztelő címet! (Ezúton is köszönjük, hogy ezt a remek helyszínt térítésmentesen kaphattuk meg erre a jótékonysági rendezvényre!)

Mivel a stúdió csak október 12-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál egyik helyszíneként nyílik meg hivatalosan, egy valóban exkluzív estét tölthetünk majd el szeptember 30-án e mitikus/misztikus helyszínen!

.     .     .

G A S Z T R O

BpBARbq_
Az első hazai street food verseny „húsimádó” kategóriájának nyertese. A Dining Guide street food TOP10 lista tagja. Serényi Zsolt, a „Tetovált Séf” a TV Paprika és sok nagyhírű̋ étterem (mai Intercontinental Hotel, Pastrami, Terminal) „fekete öves” chef-je volt, illetve a „Grill és BBQ télen-nyáron” című sikerkönyv szerzője. Ezúttal egy különleges OFYR-en süt nekünk!

OFYR_
A kúp alakú, széles, lapos test kitűnő égésteret ad, ami egyben egy nagyon hatékony un. plancha főzőfelületet képez. A középről sugárzó hő hatására egy egyenletesen csökkenő hőmérsékletű, sokoldalú sütőfelületet kapunk, amin egyszerre készíthetünk más-más hőfokon készítendő ételeket.

Coffee Hygge_
Az újhullámos (specialty, 3rd wave) kávézó és fantasztikus panorámájú terasza Európa egyik leghíresebb pörkölőjének, a dán The Coffee Collective szakértő csapatának a különleges kávéit kínálja!

Erdinger_
A búzasörökről híres sörfőzdét 1886-ban alapították a bajorországi Erdingben. Az Erdinger sör mára a világ több mint 70 országába kerül exportálásra, licenc alapján nem gyártják. A motorosoknak természetesen e különleges sörök alkoholmentes verzióját kínáljuk majd az esti bulika folyamán.

.     .     .

M Ű V É S Z E K

Szőke Gábor Miklós_
Szőke napjaink egyik legismertebb, nemzetközi hírnévvel rendelkező, sokoldalú képzőművésze. Ő tervezte Európa legnagyobb madárszobrát, az FTC-sast, illetve az ő munkája a vizes világbajnokságra készített szoborkollekció is, továbbá sok egyéb nemzetközi alkotás mellett ő jegyzi az atlantai Mercedes Benz Stadion főbejárata elé készített óriási madár szobrot is. A belsőépítészeti projektekkel is foglalkozó Szőke a múlt évi Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe budapesti helyszínén, az Iparművészeti Múzeumban mutatta be enteriőrmárkáját, a Dante Home-ot.

DJ Bootsie_
DJ Bootsie a magyar hip-hop színtér egyik alakítója és aktív szereplője. A 2012. év meghatározó munkái között szerepelt, hogy a Magyar Állami Operaház felkérésére átdolgozta Erkel Ferenc híres operájának, a Hunyadi Lászlónak két tételét.

Hangácsi Márton_
A múlt évi DGR rendezvényen nagy sikert aratott zenész a Cseh Tamás Program díjazottja. Ezúttal is elhozza szeretett looping pedáljait is a gitárja mellé!

Jakus Tamás_
Magyar bajnok és világbajnok virtuálistuning művész, a Jakusa Design alapítója, a Mosoly Alapítvány számára felajánlott DGR Yamaha tankjának tervezője.

Pákozdi „Sapka” Tamás_
Az egyetlen hazai Európa-bajnok és ezüstérmes világbajnok motorépítő, a Route42 motorok alkotója.

.     .     .

D G R    2 0 1 8   T E A M

42BIT_videó, drone / 42Mosoly_DGR Yamaha charity koncepció / Cloud42_web design / Gifie me_GIF Box PRego Communication_kommunikáció / Route42_szervezés, DGR Yamaha felajánlás / StilShop_önkéntesek / Soós „lefotózlak” Bertalan_fotó /  Talabér Géza_fotó

.     .     .

K O R Á B B I   C I K K E K

cikk-1, cikk-2, cikk-3, cikk-4, cikk-5, cikk-6, cikk-7

.     .     .

H A S Z N O S   L I N K E K

Distinguished Gentleman’s Ride / Movember Foundation / DGR BudaPest 2018 Facebook event

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art