Member of Group ›
Mercedes-Benz akció!
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Mercedes-Benz akció!

 

…  „A budapesti Mercedes-Benz egy igen szép karácsonyi és újévi ajándékkal lepte meg vevőit, illetve a Mercedes-Benc-kocsitulajdonosokat. A közelmultban levél ment az összes Mercedes-Benz-tulajdonosnak, amely arról értesíti őket, hogy Budapestről elindult három Service kocsi és december-január hó folyamán minden vidéki tulajdonost meg fog látogatni.

A három kocsi egyike a Tiszántúlra, a másik a Duna-Tisza közé, a harmadik a Dunántúlra indult. Nemcsak az új Mercedes-Benz-tulajdonosokat látogatják meg, hanem a régi Benz és Mercedes-kocsikat is felkeresik. A kocsikat teljesen díjtalanul átnézik, mindent töviről-hegyire átvizsgálnak, konstatálják a fennálló hibákat, amit lehet, eliminálnak, amit nem képesek a magukkal vitt műszerekkel és szerszámokkal megjavítani, azt beutalják a budapesti főjavítóműhelybe.” …

MB akció 1929-ből

Jól hangzik? Nos, kedves olvasók ez a hír ugyan nem kacsa, de nem is mai csirke. Konkrétan egy 1929-es akcióról van szó a cikkben! (A szövegben található elütéseket, pl. Mercedes-Benc, szöveghűen átvettem.)

83 esztendővel ezelőtt (!) ezzel a szolgáltatással lepte meg ügyfeleit a Mercedes-Benz Magyarországon, az amerikai tőzsdekrach után két hónappal, egy tragikus évtized előtt. Hazánk bankjait akkor is egy „kis” fáziskéséssel, ’31 nyarán érte el a válság, ami az akkori hitel szűkéhez vezetett. Mindezt persze a Mercedes sem látta/láthatta előre, hiszen hazánk helyzete, a cikk írását megelőző, világszerte tapasztalható, a világháborút követő konjunktúrában tulajdonképpen stabilizálódott. (A Magyar Nemzeti Bank is ebben az időszakban, 1924-ben jött létre és három évvel alakulása után a korona után vezette be az új pénznemet, a pengőt.)

Szkeptikusok és/vagy trollok kérem kíméljék meg e bejegyzést és az érdeklődő olvasóinkat attól, hogy kifejtsék, hogy „könnyű volt akkoriban, mivel kevesebb autó rótta az utakat.” Kommentpolitikánk egyébként is kiszűri az ilyen illet(ékte)len behatolókat… Nem ez a lényeg, sőt még csak nem is a csillagos márka szervilis magasztalása, vagy az akkori politikai/gazdasági helyzet taglalása. Ezen okokból nem ragadtam volna klaviatúrát. (Kivéve egy szerény, de azért nem sértő összegért vásárolt, diszkrét 740 x 416 pixeles Mercedes banner a B42 nyitóoldalán…)

Mercedes-Benz 630K by Castagna (1929)

Inkább azon gondolkodtam el, hogy hová tűnt el ez a 83 esztendő (a világháborúnak is voltak tapasztalatai…) és a nyolc évtizednyi üzleti konklúzió? (Értem én, hogy ezen időszak nagy részében „nem sok mód volt” a piacgazdaságot közelről és behatóan tanulmányozni, de akkor is.) A honi harmadik szektor szolgáltatói (bár mindenki itt akar dolgozni), illetve a tevékenységét szabályozni/ellenőrizni hivatott kormányzat és regulátor szervei, szemmel láthatólag bukdácsolva tanul(gat)ják a kapitalizmust, illetve annak játékszabályait, marketing, jogi- és adószabályozási szisztémáinak egymást keresztbe-kasul átható összefüggéseit. A digitális világra való átállásról (jog, adatvédelem, média stb.) most nem is beszélve, hiszen azt az egész bolygónk próbálja jól/rosszul elsajátítani.

p.s.

Az e bejegyzésben korábban tett megjegyzésem a reklám bannerre természetesen csak vicc volt. Az általunk képviselt márkák megjelenésén túl nem volt és nem is lesz „külső reklám” a Blogger42 oldalon. Mi sem akarjuk és valószínűleg a hirdetők sem, hiszen a vállaltan „elitista” jellegből adódóan (is) soha nem fogunk elérni nagy tömegeket. Jól van ez így. Aki tudja, érti. Aki meg nem érti, úgyis halálbiztos benne, hogy ért mindent maradéktalanul. Hagyjuk meg őket ebben a biztos és (általában) megmásíthatatlan beton tudatban…

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art