Member of Group ›
PhenomCreator / FlangerKids
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

PhenomCreator / FlangerKids

 

PhenomCreator című sorozatunkban hazai alkotóművészeket kérünk fel arra, hogy mutassák be  legfrissebb alkotásukat. Ezúttal a Flanger Kids új, A-side című lemezét ismerhetjük meg, dalról-dalra.

A Flanger Kids duót 2020 tavaszán alapította Szczuka Panka és Gyarmati Fanny, akik még a Bartók Konzin találtak egymásra. Az első, fiatal hazai tehetségeket bemutató Electronic Beats válogatáslemezen talált rájuk Zságer Balázs és le is igazolta őket saját kiadójához, a Move Gently Recordshoz. Az új lemez anyagának koncepciója egy balatoni ötnapos alkotótáborban íródott meg 2022 szeptemberében.

„A számok megírásánál kevésbé szabtunk keretet és támasztottunk elvárásokat magunk felé, csak akkor mondtunk ítéletet egy-egy dalról, amikor már valamennyire formát öltött. Az eddigieknél sokkal felszabadultabb és hatékonyabb volt ez a fajta alkotási folyamat. A végeredmény a korábbi anyagainkhoz hasonlóan eklektikus lett, de már nem küzdünk ez ellen. Az A-side-ot a B-side követi majd, amit hasonló hozzáállással tervezünk megírni és felvenni idén.” – mesélték az alkotási háttérről. Következzenek az A-side dalai az alkotók narrálásával, Szilvás Fanni animált illusztrációival:

Hideaway

„Az album előfutáraként jelent meg egy videoklippel együtt márciusban. Ez a szám azokról az emberekről és kapcsolatokról szól az életben, amikben biztonságban érezzük magunkat annyira, hogy a rosszabbik énünket se rejtsük el, merjük elengedni magunkat és így átmeneti megnyugvást találhatunk.”

No More Answers


„Azokról az időszakokról szól, amikor nehéz célokat kitűzni, irányokat kijelölni és inkább csak ismételgetjük a jól berögződött szokásainkat, rutinjainkat. A dal az első refrén után elhagyja addigi karakterét és átmegy egy teljesen más stílusú és más tempójú középrészbe, majd ebből organikusan visszakeveredik az eredeti témához.”

Bitter


„Ezzel a számmal zeneileg a Start Overrel elkezdett vonalon szerettünk volna továbbmenni, ezért újra a percussion-loopokhoz nyúltunk. Nagyobb ívekben gondolkoztunk, így több idő maradt egy-egy ötlet kibontására. A Bitter arról a bénult állapotról szól, amikor nagyon fontos lenne beszélnünk valami komolyabb dologról, de ezt egyre csak halogatjuk, nem akarjuk szóbahozni, próbáljuk elrejteni a másik elől, de tudjuk, hogy egy ponton úgyis szembe kell majd néznünk vele.”

Silent


„Az egyik olyan szám a lemezen, ami Panka alapötletéből, az introban hallható zongoratémából indult ki, amit több érzetbeli váltás is követ. A témája a közönyösség, amibe egyre inkább belesüppedünk. Hajlandóak vagyunk belenyugodni bármibe, az ingerküszöbünk annyira kitolódott, hogy alig van valami, amin ténylegesen fennakadnánk. A szöveg reflektál az elmúlt években itthon zajló folyamatokra is, a középrész pedig az »elbutultak« kórusa. Nem titkolt célunk, hogy ez a dal felkerüljön a Bartók Konzi kötelező sztenderdek listájára.”

Crawling


„Ennél a számnál egy Spotify playlist számaiból inspirálódva próbáltunk olyan elemekből összerakni zenét, amikből korábban még nem. Teljesen komolytalanul dobáltunk be ötleteket, a dalszöveg is kb. negyed óra alatt íródott bármiféle komolyabb koncepció nélkül. Néha el kell engedni a komolykodást és jöhet a tánc.”

No Sympathy„A másik dal, ami Panka ötletéből indult el, amit egy gitárlelén írt. Az akusztikus hangszerek miatt a hangzásvilága és a hangulata is elég más lett, mint a többi számnak, ezért lett Bonus Track-ként feltüntetve a lemezen. A Telekomnak ajánljuk reklámzenének. Azoknak küldjük, akik amikor kiderül, hogy zenészek vagyunk azt kérdezik, hogy »…és ebből meg lehet élni?!«.”

Grafika, animáció: Szilvás Fanni
A Flanger Kids lemezbemutató koncertje, amely a hamarosan megjelenő Move Gently válogatásalbum launch-bulija is lesz egyben, május 18-án kerül megrendezésre a Toldiban.

Facebook event ›

Flanger Kids YouTubeInstagram

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art