Member of Group ›
Régi közhely: a fekete az új fekete!
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Régi közhely: a fekete az új fekete!

A nagysikerű Beosound 1 és Beosound 2 remek testvérek. Egyeske elismeri ketteske nagyobb teljesítményét, míg ketteske sokra becsüli öccse könnyedségét.

A „BeoTesók” pedig mindketten tisztában vannak arisztokrata családjuk nemes hagyományaival, melyet új, innovatív képességeikkel ők is csak tovább erősítenek. Újabb közhely: tradíció és innováció pingpongozik folyton ebben az örök körforgásban. Ezt a meccset szerintem a két dán mérnök zseni, Peter BANG és Svend OLUFSEN is szívesen nézné…

Szóval, visszautalva a címre, a Beosound 1 a napokban jelent meg decensen polírozott, zongora-fekete színben! Eddig brass tone, natural és infantry green (nem szeretem lefordítani magyarra a színeket, mea culpa) kiadásban lehetett ezt a remek hangsugárzót megszerezni. A limitált kiadásnak köszönhetően pedig néhányan ebben az elegáns, fekete verzióban is magukénak tudhatják majd ezt a kis „erőművet”.

Rövid összefoglaló
A BeoSound 1 egy hordozható, vezeték nélküli (bluetooth, Chromecast, Airplay, Spotify Connect, DLNA), belső akkumulátorral rendelkező hangsugárzó, amely lenyűgöző 360 fokos hangsugárzással és masszív alumínium külsővel rendelkezik. A mobilitáshoz a Spotify, Deezer, QPlay és TuneIn integrált hozzáférése járul hozzá. Ez a készülék is rendelkezik a B&O Multiroom technológiájával, amely segítségével egy vezeték nélküli rendszerbe kötheti össze tulajdonosa a BANG & OLUFSEN termékeit otthonában.  

„Az egyszerűség volt a legfontosabb” – mondja Torsten Valeur, a BeoSound 1 és a BeoSound 2 formatervezője. Az volt az álmunk, hogy egy hangszer jellegű hangsugárzót hozzunk létre. Olyan terméket, amelynek minden részlete a zene megosztását szolgálja.” 

https://www.youtube.com/watch?v=5UMvpbQIz6Y

Teljes zenei spektrum
A másfél inches teljes tartományú meghajtó lefelé sugároz az ún. „reflektorba”. (Az a kis kúpos izé az, a tetején világító fehér leddel.) Ez a hangirány és a hangszóró konstrukció kombinációja eredményezi a 360 fokos hangprofilt. A 4 inches mélynyomó pedig a hangsugárzó alján található. Fejjel lefelé helyezkedik el, amely mód lehetővé teszi, hogy az eszköz kihasználja a forma teljes kapacitását és a viszonylag nagy méretű meghajtó optimális elhelyezését. Továbbá, mivel lefelé játszik, olyan basszus élményt nyújt, amely egyenletesen terjed a szobában. A mélyhangokat egy 40 wattos erősítő táplálja, a felső frekvenciákat pedig egy további 20 wattos erősítő támogatja.

Zene 360 fokban
A BeoSound 1 teljes, 360 fokos hangsugárzási képességgel rendelkezik. A fejlesztés során komplex szimulációs eszközt használtak a nagy múltú gyár mérnökei, hogy tökéletes hangeloszlást biztosítsanak a hangszóróban, miközben folyamatosan vizsgálták a hangszóró külső felületét is – és ennek az információnak a felhasználásával végül tökéletes hangzásképet teremtettek. Nem számít tehát hol ülsz, kiegyensúlyozott hangképet fogsz tapasztalni. 

Proximity szenzor
A BeoSound 1 beépített proximity érzékelővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy amikor megközelíted, észleli jelenlétedet, és rögtön készen áll a parancsra. A közelség-érzékelő azonnal kiszámítja a közeledő pozícióját, így a felhasználói felület orientációja automatikusan felé fordul! Így, az okostelefonról kezelés lehetősége mellett, a hangszóró teteje vezérlőpultként is működik; elforgatva azt könnyen beállítható a kívánt hangerő, további érintés kombinációkkal pedig elindítható/megállítható és tovább léptethető a zene. 

Ezt a készüléket nem áruljuk webshopunkban, csak személyesen lehet megvásárolni a Bálna Budapest északi főbejáratánál elhelyezkedő, egyetlen hivatalos hazai BANG & OLUFSEN Showroomban. (A mélygarázs lejárata a déli oldalon található.) Központi telefonszám: + 36 30 920 920 1

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art