Member of Group ›
Szépen ünnepelni
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Szépen ünnepelni

 

A kor, amiben élünk, egyre lazább, megengedőbb. Sok merev társadalmi és társasági megszokástól szabadultunk meg az utóbbi évtizedekben, amelyek születésük idején érthetőek voltak, de mára porossá és erőltetetté váltak.

A körülöttünk lévő világ így egyszerűbb,  de sajnos éppen ezért szürkébb is lett. Napjainkra az öltözködési szokások is radikálisan megváltoztak. Ahol korábban szmokingot illet viselni, ma már néha  a bermudát is elnézik, ami  persze érthető, ha arra gondolunk, hogy „puha” casual darabokat viselni sokkal egyszerűbb, mint fegyelmet és tartást követelő ruházatot. Az irány egyértelmű, mégis érdemes néha megállni egy pillanatra, és odafigyelni arra, hogy ne dobjunk ki minden szép és értékes szokást az ablakon. Érdemes ezért a legszebb ünnepnapokon  a kifinomultságra  is gondolnunk, és nem csak gazdag ajándékokkal és bőséges asztallal, hanem egymást megtisztelő  ideális stílussal is ünnepelnünk.

Rugby_FrontDoor_final_02

Nem csak a fa díszének színei, az érzelmek átadása,  az ajándékok adják meg az ünnepi percek hangulatát, hanem az örömteli együttlét minősége, az ünneplő emberek milyensége, a ruházat üzenete is. Ilyenkor decemberben az ünnepekről szól minden, már a hónap első napjaiban elkezdődnek és egymásba érnek a céges és baráti rendezvények, fogadások, vacsorák, kisebb és nagyobb összejövetelek. Ünnepi lázban égünk, ajándékozunk, szeretünk, örülünk. A nagy készülődésben sajnos leginkább magunkra nincs időnk, ez közhely de nagyon igaz. Kapkodva rohanva éljük meg ezt a hónapot és kimerült fáradtságban az ünnepi pillanatokat.

Ideje lenne ezen változtatni, nem csak másokat, hanem magunkat is megajándékozni egy kis odafigyeléssel.

Adjunk ilyenkor jobban a megjelenésünkre, a ruházatunk kitaláltságára, finomságára, különlegességére, ünnepeljünk „szépen”. Az alkalomhoz illő ruházattal nem csak a pillanatot, de környezetünket, munkatársainkat, barátainkat, szeretteinket, és nem utolsó sorban magunkat is megtiszteljük. Nem jelenti ez persze azt, hogy minden egyes alkalommal különleges ünnepi ruházatot kell ölteni, de jelenti viszont azt, hogy mindenki törekedjen a saját öltözködési szokásainak megfelelően a legjobbat viselni.

Aki a casual darabokban érzi jól magát, válasszon a szokásos mindennapos farmeres kombináció helyett egy sötét szoknyás és blúzos összeállítást. A koptatott farmer helyett a férfiak viseljenek  egy sötétebbet, vagy esetleg mélykék vagy mélyzöld kord nadrágot, éjkék gyapjú vagy kasmír  pulóvert és fehér inget. Az összképet a nő feldobhatja egy arany vagy mélylila kiskabáttal, kasmír mintás selyemmel, a férfi egy laza kötött nyakkendővel vagy puha kord zakóval. A klasszikus értékrendű férfi öltönye legyen mélykék és fekete alapú, leginkább fehér ingekkel, díszzsebkendővel, nyakkendővel vagy a ruhatárba lassan  visszatérő csokornyakkendővel.  A karácsonyhoz illő szín a bordó, ezt leginkább kötött darabként vagy kiegészítőként viseljük. A nők bújjanak könnyed vörös, lila, vagy mélyzöld selyem-, vagy bársonyruhába, otthon is viseljenek alkalmi magas sarkú cipőt és finom kiegészítőket.

Legyünk ünnepélyesek és kitaláltak!

800x600xanja-rubik-apart-christmas6.jpg.pagespeed.ic.qvjjLUNkW_

Az otthoni ünneplésnek is adjuk meg a módját.

Van amit persze kerülni érdemes, ilyen a rénszarvasos pulóver, a karácsonyi mintás és villogó  télapós nyakkendő, hóemberes zokni és más karácsonyra időzített ízlésromboló darabok.  Tegyük szokássá, hogy a családon belüli megjelenés is legyen méltó a fennkölt pillanathoz, ilyenkor is legyünk ünnepélyesen, ha kell különlegesen öltözöttek, mert mint tudjuk, a ruházat nem minden, de része a személyiségünknek, szellemiségünknek. Teremtsünk ezzel tradíciót, olyat, amit átadhatunk az ajándékok mellé, amit gyermekeink magukkal vihetnek az életükben! Boldog ünnepet, meghitt perceket, sok örömet Mindenkinek!

(A Forbes magazinban évekkel ezelőtt megjelent írás alapján. A szerk.)

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art