Member of Group ›
Lányok és Asszonyok a Riviérán
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Lányok és Asszonyok a Riviérán

 

A francia Riviéra már száz éve is Európa egyik legkedveltebb üdülőhelye volt, fekvése, éghajlata, különleges hangulata miatt. A gazdag angol és orosz családok, no meg persze a tehetős franciák és németek már az ezernyolcszázas években szívesen időztek itt, belle epoque és Savoyai stílusú házaikban, melyeknek legtöbbje – túlélve a történelem viszontagságait – mind a mai napig pompás állapotnak örvend.

Grace Kelly

Grace Kelly

A francia – olasz Riviéra két egymáshoz sokban hasonlító, mégis markánsan más kultúra találkozása is, az olasz temperamentum itt szimbiózist alkot a francia könnyedséggel és eleganciával, a környék kétnyelvűsége szinte elmossa a határokat.

Grace Kelly

Grace Kelly

Az ötvenes és hatvanas évek dolce vitájának szereplői tették a Riviérát igazán ismertté, a sajtó akkori híradásai, a celeb világ születését nyomon követve, az átlag emberek háztartásaiba is elvitték innen a híreket. A jetset – azaz a repülőgéppel Európa városai és a tengerentúl között cikázó akkori arany ifjak, olajmilliomosok, boldog özvegyek, filmsztárok és más hírességek szívesen időztek Nizza, Cannes, de leginkább Monaco villáiban és pompás hoteljeiben. Az amerikai Grace Kelly, aki Monaco hercegnéje lett, olyan popularitást adott ennek a vidéknek, ami mind a mai napig hat, igaz ma már a „régi világ” mellett megjelentek az orosz, belorusz és ukrán arcok is, akik némileg felrázták, az itt évtizedek óta elfogadott státuszkót.

Grace Kelly

Grace Kelly

Az itteni életnek különleges illata van, teszi ezt egyfelől a sziklás partok és a tenger rapszodikus találkozása, a dús és igen gazdag növényzet, a tenger mély kékjének és az ég friss kékjének gyakorta egybeforró képe (Cote d’Azur – azúr part). A sziklaparton épült sűrű falvak terrakotta romantikája, valamint a tojás sárga színű és csont-fehér villák és nyaralók, provokáló nagyvilágisága adja az olasz – francia Riviéra semmi mással össze nem téveszthető stílusát. A Riviéra más mint Monaco, igaz a törpe hercegségben koncentrálódik a környék gazdagsága, a luxusautók és csodahajók száma ezen a pár négyzetkilométeren provokálóan sok, de kilépve innen, az igazi élet szaga mindenhol utolérhető.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Az itt élő lányok és asszonyok, az egyszerű kombinálható öltözeteket szeretik, a jacht stílus fehér és kék elemeit vegyítik színes kiegészítőkkel, lapos balerina és mokaszin cipőkkel, különleges gazdagon mintázott sálakkal és táskákkal. Öltözködésükben izgalmasan egyesül az olasz praktikum és a francia sikk, ugyanúgy, ahogy az itteni legtöbb étterem is a francia átgondoltságot képviseli, olasz őszinteséggel és könnyedséggel vegyítve.

lányok és asszonyok ízlésesek és finomak

lányok és asszonyok ízlésesek és finomak

A Riviéra stílusa, elegáns, könnyed és laza, lényege a nonchalance az átgondolt és kitalált könnyedség, amely a kényelem, a törékenység és a kifinomultság bájos eszenciája. Boka felett érő fehér Capri nadrág, szűkre szabott – pasztell – pamut vagy selyem inggel, színes mokaszin cipő, könyökhajlatban viselt táska, sál a nyakban, vagy a derékon. Szűk farmerek, bermudák, sarúk és könnyed mintás selyem felsők, finom ékszerek. Az öltözet bázisát a kék és a fehér mellett a natúr árnyalatok adják, mint a homok, a bézs és drapp, ezt dobják fel, a szezon divatjának megfelelően lilával, sárgával, koráll pirossal vagy éppen rózsaszínnel. Könnyed mintás selyemruhák, testvonalat követő len és pamut tubus- ruhák, kifinomultan és stílussal.

Tods mokaszin cipők

Tods mokaszin cipők

A Riviéra másik arcát az itt átmenetileg élő, leginkább a keleti térségekből érkező gazdag feleségek és barátnők adják, akik mereven ellenállnak az itteni kifinomult és könnyed stílusnak. Ők, magas sarkú cipőben, agyoncicomázott farmerekben, feltűnő ruhákban és csak méregdrága táskákkal és ékszerekkel hajlandóak beülni luxus autóikba, hogy aztán a Hotel de Paris előtt leparkolva, megmutassák magukat a bámészkodó turistáknak, akik, sajnos gyakran azzal a téves képpel távoznak, hogy ez a Cote d’Azur hangulata.

Nem az itteni élet valóságos, a lányok és asszonyok pedig ízlésesek és finomak, őket kéretik észrevenni!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art