Member of Group ›
Tartalomhoz a forma
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Tartalomhoz a forma

 
Nemrégiben, mikor egy Bang & Olufsen klasszikusról, a BeoVision Avantról írtam, megemlítettem, hogy mindenképp dobogós helye van a legszebb televíziók rangsorában, továbbra is tartom, hogy biztos a harmadik helyezés. Tehát ketten vannak előtte, az általam felállított  lista képzeletbeli második helyén az Avant idősebb fivére, a BeoSystem AV 9000-es álldogál, masszívan.
BeoSystem AV 9000

BeoSystem AV 9000

3 évvel az Avant megjelenése előtt járunk, és a Bang & Olufsen egy addig nem látott komplex, több egységet magába foglaló termékcsokrot mutatott be. Mindenből a legjobbat jeligére a csokorban találtunk hangsugárzót, a már ismert BeoLab 8000-est mint front, és a szintén ismert BeoLab 6000-est mint háttér sugárzót, továbbá egy leheletnyit módosított BeoSound Overture-t, amit egyébként Master Control Panelnek neveznek, ami csak és kizárólag a csokor főszereplőjével, az AV9000-essel hajlandó kommunikálni. Az AV 9000 az egész összeállítás lelke, a fókuszpontja, mely valójában nem más, mint egy katódsugárcsöves televízió, egy videó lejátszó, egy center hangsugárzó, ja, és egy állvány elegye. Gyakorlatilag abban az időben nem létezett olyan elterjedt formátum, amit ne tudott volna lejátszani, ha kazetta vagy CD került a kezünkbe arra ott volt megoldásként a Master Control Panel, ha egy videokazetta jött szembe, azt könnyedén behelyezhettük az AV 9000 rejtett beépített lejátszójába. A szettben található 5 hangsugárzó biztosította a kivételes hangzást, mivel az AV 9000-be beépítettek egy Dolby Surrond Sound processzort is, így a házimozizás sem volt akadály. A kép is tökéletes kellett, hogy legyen, speciális tükröződés mentes üveg mögé rejtették a képcsövet, így nappali fényviszonyok mellett sem láthattuk tükröződő szellemképünket a televízión, és  persze a nappali bútorzata és kedvenc perzsaszőnyegünk is véglegesen eltűnt a képernyőről. Aztán ott van még a fényérzékelő, amely folyamatosan továbbította a szoba fényviszonyainak értékeit egy processzornak, ami újra és újra kalibrálta a képernyő fényerejét és a kontrasztot. Ezek voltak az első hírnökei a mai napig minden Bang & Olufsen televízióban alkalmazott Vision Clear technikának.

A tartalom nem volt kérdés, az AV 9000 a legjobbat kínálta minden összetevőből és szolgáltatásból, azonban az i-re a pontot egy akkor még kezdő, mára már jól ismert formatervező, David Lewis tette fel. A megannyi képességet a legegyszerűbb mértani formákba helyezte: kör, háromszög és négyzet. A televízió kör alakú talapzaton áll, mellesleg az állvány motorizált,  és minden gond nélkül forgatja a több mint 90kg-os „élményközpontot”. Az állványtól tovább haladva felfelé a csúcsára állított háromszög következik, az maga a center sugárzó és a videó lejátszó, majd tovább felfelé haladva találkozhatunk a négyzettel, mely maga a képernyő. Tökéletes hármas, tokéletes arányokkal, az utóbbi 2 évtizedben nemhogy öregedett, sokkal inkább fiatalodott tekintélyt parancsoló megjelenése. Lewis azonban még egy aprósággal készült, amely minden egyes be és kikapcsoláskor bekövetkezik, ugyanis elektromosan mozgatott  igazi függönyök nyílnak és záródnak a képernyő előtt, na ezt így már nem is nevezném házi-mozinak, legyen inkább házi-színház, vagy maradjon az, ami: BeoSystem AV 9000. Mely olyan magas szertartás szerű rangra emeli a hétköznapi televíziózást, hogy azt egy életre megjegyezzük.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art