Member of Group ›
Van benne valami
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Van benne valami

 
Bang & Olufsen koncepció üzlet 2013

Bang & Olufsen koncepció üzlet 2013

Ki ne emlékezne a mára már legendássá vált Vágó műsorra. Vetélkedő volt a javából, ahol a barkóba szabályai szerint juthatott közelebb és közelebb a játékos a motoros reluxák mögé rejtett nyeremények valamelyikéhez. Micsoda idők voltak, egy egész ország, gyermeki izgalmát csillapítani nem tudva, képernyőnek szegezett tekintettel várta, hogy végre megmozduljon az egyik reluxa, és feltárja a titkot, az aznapi tárgynyereményt. Irigykedtünk és örültünk! Arról vitatkozhatunk órákat, hogy a műsor tényleg ennyire jó volt-e, de az biztos, hogy a fejünkbe mászott, érdeklődésünket folyamatosan fenntartotta. Alapvetően csak az érzékszerveinkre hatott, és erre nem tudtunk másképp reagálni, mint roppant drága figyelmünk szentelésével. A koncepció volt jó. A többi, hogy Vágó mennyire ügyesen vagy ügyetlenül vezette a műsort, és biztatta vagy épp elbizonytalanította a játékosokat, már csak hab volt a tortán. A reluxa, a nyeremény és Vágó triumvirátusa ott volt a kis közértekben, a munkahelyeken, a csepeli héven, egyszerűen beszédtéma volt a műsor előtt és után.

Bang & Olufsen - Van benne valami

Bang & Olufsen – Van benne valami

Sok idő telt ez azóta, de alapjaiban mit sem változtunk, figyelmünkkel most már ugyan csínján bánunk, hiszen műsorok, termékek, szolgáltatások ezrei próbálják elkapni érdeklődő tekintetünket és lekötni bennünket, lehetőség szerint hosszabb időintervallumokra. A próbálkozók száma szinte végtelen, újabb és újabb trendek ütik fel fejüket, gyorsan jönnek, és többnyire gyorsan is mennek, kevesek kiváltsága az állandóság, a folyamatos szinten tartás és az a képesség, hogy a gyökereiket nem kivágva újra felkeltsék érdeklődésünket. Tűnhet ez verejtékszagúnak is, de a cseppek csak azért gyöngyöznek a homlokokon, mert elképesztő munka folyik a háttérben.

Bang & Olufsen - Van benne valami

Bang & Olufsen – Van benne valami

Most én sem teszek mást, egy kis figyelmet kérek! A Bang & Olufsen a világon az elsők között fektette le a „monobrand” üzletek alapjait. 30 éve alakították ki az első ától-zéig kitalált és megtervezett B&O bemutatótermet, természetesen Dániában, aztán jött a második, a harmadik… Ma már 1700 franchise üzlet létezik szerte a nagyvilágban, egységes, jól átgondolt gúnyába öltöztetve. A padlószőnyeg, a parketta, a világítótestek és azok pozicionálása egy célért küzd, hogy az üzletekbe belépve le se tudjuk venni szemünket a Bang & Olufsen kegyszerekről. Úgy tűnik elérkezett az idő, hogy a 15 éves koncepciót leporolják és frissítsék egy kicsit, azt hittem, hol-mi ráncfelvarrással lesz dolgunk, de tévedtem. Az új tervek szerint magvalósított bemutatóterem másképpen közvetít, noha az üzenet tartalma nem változott, de a körítés igen.

Bang & Olufsen - Van benne valami

Bang & Olufsen – Van benne valami

Az új üzlet sejtelmes, nem mutatja meg összes báját azonnal, hanem arra sarkal, hogy egy-egy részleten jócskán elidőzzünk. Újszülöttként belépve a koppenhágai koncepció üzletbe valószínűleg kérdőjellel a fejünk fölött fogjuk a „helyi Vágó Istvánt” követni, mikor a hangsugárzó falhoz invitál, mert hogy szabad szemmel jól látszik, itt bizony nincsen hangsugárzó, egy darab sem! Csak sötétszürke szövettel bevont, különböző méretű paneleket látunk, jól néz ki, tetszik az osztása – (megsúgom, itt érkezünk az új köntösbe bújtatott motoros reluxákhoz) -, már most kíváncsiak vagyunk, eddig működik a koncepció. Ezután lehull a lepel, és a panelek mozogni kezdenek, teszik mindezt motorosan, átfordulnak, és már is ott áll velünk szemben egy pár hangsugárzó. Na most lettünk csak igazán kíváncsiak, most már figyelünk is rendesen. Ne feledjük, hogy ekkor még be sem kapcsolták őket, csak esztétikai élményt nyújtanak, elsődleges funkciójukat, miszerint ezek a tárgyak valójában hangsugárzók, csak ezután demonstrálják. Teljesen mindegy, hogy melyik B&O hangsugárzó pár tárul elénk elsőre a panel mögül, még csak az előételt kóstoltuk, de már tudjuk, hogy  maradunk vacsorára, végigesszük az egész menüt. Kíváncsiságunk vágtázó lován ülünk, az összes panel mögé benézünk és mindet meghallgatjuk. A „Van benne valami” koncepció zseniális, 2013-ban is működik. A következő évek nagy feladati közé fog tartozni, hogy mind az 1700 üzlet megkapja új köntösét. Jelenleg csak Koppenhágában fedezhetjük fel játszva a Bang & Olufsen kollekcióját. A nagyon kíváncsiaknak jó utat kívánok!

Laki Eszter

2023. szeptember. 27.

Kaszanyi Nóra

2023. szeptember. 13.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art