Member of Group ›
Egy magyar látványtervező kaliforniai projektjéről
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.

Egy magyar látványtervező kaliforniai projektjéről

A Hello Forever februárban jelentette meg debütáló albumát, amely október 2-án CD-n és vinylen is testet ölt majd két vadonatúj szám kíséretében.

A magyar közönség számára azonban még izgalmasabb lehet a csapat videós dala, az Everything Is So Hard, amelynek videóján egy magyar-amerikai látványtervező, Réka Vivien Szabó dolgozott. A Hello Forever art-pop kollektívája a kaliforniai Topangában, a hírhedt Sandstone Retreat szabad szerelmet hirdető nudista közössége által egykor használt földdarabon vert tanyát a hipnotikus különc, Samuel Joseph vezetésével. A tagok valamennyien együtt élnek ebben a különleges, Csendes-óceán feletti környezetben, nem messze onnan, ahol annak idején Neil Young rögzítette After the Gold Rush című korongját. A tagok kedvükre jönnek-mennek, így a formáció is hol bővül, hol ismét családiasabbá válik. Ami azonban állandó marad, az a heti öt próbanap. Zenéjük a hatvanas évek nyugati parti hangzásának elemeit ötvözi a zene és a kreativitás DIY-megközelítésével, amely figyelemre méltó debütáló albumukat, a Whatever It Is-t is jellemzi.

Zenéjük elválaszthatatlan a tagok életmódjától és spirituális céljaitól. Samuel Joseph és társasága egy kortárs zenei időgépet hozott létre egy lendületes korszakba, olyan dalokkal, amelyek megalapozták a kollektíva remek harmóniáit és színes hangszerelését. Joseph a következőket mondta az új dalról, Everything Is So Hardról:

Nehéz szavakba öntenem ezt a számot. Megváltoztatta az elképzeléseinket arról, hogy hogyan tudunk játszani, és közelebb hozott minket egymáshoz – mert nyers, mély szenvedésből táplálkozott. Sok dalunk egy-egy nagyon specifikus élmény szűk nyílásán keresztül jelenik meg, amely szerteágazó gyökerekkel járó érzést von maga után – jelen esetben mintha egy pillanat alatt szakadt volna rám, hogy egy olyan kapcsolatban vagyok, ami nem működik, de lezárni túl fájdalmas lenne. Tudod, mikor maradni szeretnél, annak ellenére, hogy a szomorúság, amit érzel, lassan a jó pillanatok felett is átveszi az uralmat. Ennek az egésznek a végére érni olyan érzés, mint a halál. Félek a haláltól.

És az ismeretlentől való rettegés annyira kiszívhatja az életet a gyönyörű pillanatokból, hogy már az elejüktől kezdve attól rettegek, hogy mikor érnek véget. Ez egy paradoxon, szeretni az életet, félni a haláltól – az életemen időnként, bármit is teszek, eluralkodhat ez a szenvedés. De mégis imádom. Ragaszkodom hozzá. Valahol mélyen a félelem, a fájdalom, a bánat, és az elkeseredés ködén keresztül szeretem az egészet. Ritka különleges pillanatokban át tudok vágni ezen a ködön és olyan bepillanthatok az igazi életbe, ez pedig egy áldás. Egyfajta hazatérés. De nem tudja kitörölni magát a szenvedést.

A klipet Sean Hollihan rendezte, a videón pedig Réka Vivien Szabó magyar-amerikai látványtervező is dolgozott. Los Angeles-ben született magyar bevándorló szülőktől, hatévesen Magyarországra költözött, 19 évig élt itthon, mielőtt visszatért szülővárosába. 2013-ban diplomát szerzett művészet menedzsment szakon, autodidakta módon tanult látványtervezést, a budapesti Moviebarnál producer-asszisztens volt, és dolgozott a Budapest Metropolitan Egyetem filmjein. Amikor Réka 2015-ben Los Angeles-be költözött, az Amerikai Filmintézetnek kezdett dolgozni, ahol végül hét rövidfilmet dizájnolt. Az elmúlt hét évben több mint 20 rövidfilmet tervezett, játékfilmeken dolgozott. Emellett Prop Master és VFX-koordinátor.

Neve és munkái a részletekre való odafigyeléséről, valamint a karakterek fejlődésében és látványában való mély bemutatásáról ismert. Úgy véli, hogy egy produkció megtervezése nemcsak a díszlet esztétikussá tételére szolgál, hanem arra is, hogy segítsen csendesen elmondani a történetet a háttérben, miközben hű marad a forgatókönyv történetéhez és pszichológiájához.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art