Member of Group ›
Luxus második pillantásra.
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Luxus második pillantásra.

 

A divat világában a legtöbbet a Hugo Boss cégnél töltött évek alatt tanultam, itt találtam meg azt az embert, aki a mentorom lett és a példaképem. Werner Baldessarini a cég akkori kreatív feje majd később a méltatlanul elfelejtett márka a Baldessarini névadója, tanított az anyagok szeretetére, a vonalak kifinomultságának felismerésére, arra, hogy a ruha lényege az érzés, az emóció. Gyakran emlegette, hogy az igazi luxus nem az, ami rögtön szembetűnik, hanem az, aminek a felismeréséhez időre van szükség. Ez az értékes és a maradandó.

Az elmúlt közel húsz évben mindig ezt a tapintható, de nem mindig szembeötlő, ezt az érezhető, de nem könnyen megfogalmazható mondanivalót keresem ruhákban, tervezésben, az élet minőségében, a hétköznapok verklijében és a boldog pillanatok örömében.

Luxus a második pillantásra, nos az érzés napok óta intenzíven velem van , ékekbe zárt dinamika, nemes ívek, illatos bőr és elképesztő látványos technika keretében. A Mercedes új S modellje első pillantásra csak a hozzáértő szemeknek más, a hét évvel ezelőtti nagyon sikeres modellhez képest nem lett radikális a változás, az autó nem ugrik ki rögtön az utcaképből, igaz, ha este találkozunk vele, akkor led fényei hamar beazonosíthatóvá teszik.

A vonalak gömbölyödtek, finomultak, a kor ízléséhez idomultak, de a karosszéria megtartotta időtlenségét és eleganciáját. Az autó úgy nőtt ki az elődje burkából, hogy a korábbi modell is megtarthassa preztizsét és rangját. A belső tér pedig úgy alakult át igen pazarul, hogy minden lényeges elem ugyanott maradt, mint korábbi verzióban, sőt a központi elem alumínium kapcsolósora szinte érintetlenül került át az új modellbe, ez a megoldás egyértelművé teszi a tervezői szándék folyamatosságát, a modellek egymásra épülését.

Nem vagyok sem műszaki ember sem autók esztétikájával foglalkozó szakember, aki tökéletes leírást adhatna az A, B vagy C oszlop íveiről, a motorház formájának újdonságairól, engem az autó, mint korunk egyfajta tükörképe, mint műalkotás érdekel. Az S osztály egy velünk guruló luxus nappali, ahol a tökéletesen megmunkált fa és bőr a high tech anyagok és a világítás rafináltága egyfajta jövőbeli maximumot tár elénk. A korábbi modell art deco üzenete most kiegészült korunk technikai fényűzésével és biztonsági gazdagságával. Az óriási kijelző és a vetített műszerfal igaz számomra kicsit meglepő volt, csakúgy, mint a lilától égővörösön át a tompa fehérig változtatható belső hangulatvilágítás, de a jövő autójában ezek elfogadható tartozékok.

Az általam próbált autó long verziójába hátulra elnöki fotelek kerültek, amelyek az autó utazási kényelmét maximálisra fokozták. De bármennyire is csábító volt a hátul utazás kényelme, én nem tudtam elszakadni az elefántcsontszínű kétküllős kormánytól, melynek az alsó szegélyét egy klasszicizáló Mercedes Benz tábla díszíti.

asxseEzek az archaizáló apró részletek adják ennek az autónak az igazi értékét, az, ahogyan a legmodernebb technika, a válogatott fa és alumínium találkozik a kerek testű mutatós órával, a pompás futóművel és a belsőtér tökéletes hangszigetelésével.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art