Member of Group ›
Anya örül Apa örül
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Anya örül Apa örül

 
Bang & Olufsen BeoLab15 és BeoLab 16

Bang & Olufsen BeoLab15 és BeoLab 16

Az idei év legnagyobb és legjobban várt elektronikai bemutatója a CES (Consumer Electronics Show) volt Los Angeles városában. Minden ismert gyártó, illetve multi jelen volt és természetesen megmutatták magukat azok is, akik újként akarnak egy szeletet ebből az óriási tortából. A legtöbbet említett kifejezések: 4K, 8K, amely technikák a televíziózási szokásainkat igyekszenek forradalmasítani, pontosabban a televíziózás élményét kívánják megduplázni vagy akár megnégyszerezni. Halkan kérdezem, hogy minek? Egyszerűen nem lehet minden évben forradalom, már csak azért sem, mert súlyát, rangját veszti a szakma. Nem hiszem, hogy bennünk, fogyasztókban fogalmazódna meg az igény, hogy de jó is lenne ha a kedvenc sorozatom képkockáinak pixelszáma 8.294.400 lenne! Köszönöm nem! Nincs erre valós szükségem, szükségünk, hiszen ennek a felével is sokszor nehezen birkózunk meg. Nincs olyan jelforrás, amivel ki tudnám élvezni ezt a fantasztikus képességet. Persze találkozunk 1-1 demó anyaggal, ami 2-3 percre ámulatba ejt, de távoli utópisztikus jövőnek tűnik, hogy bármilyen műsor vagy film elérhető legyen ekkora felbontásban.
Ami viszont tetszett, hogy a Bang & Olufsen is megtartotta saját bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatóját az angyalok városában, de nem állt be a sorba, nem próbált szemfényvesztőként kápráztatni, akár becsukott szemmel is élvezhető lett volna előadásuk. A prezentáción leleplezték újdonságukat, ami egy falba építhető hangsugárzó szett. Mondanám, hogy ez még önmagában kevés, ha azonban a mellékelt fotókra is vetünk egy pillantást, mindjárt érthetőbbé válik az újdonság mibenléte.
Süllyesztett hangsugárzó idáig is volt a dán gyártó palettáján, ami kiválóan működött teraszokon, fürdőszobákban, folyosókon, egyszóval bárhol, ahol a zenével éppen aktuális hangulatunkat akarjuk kifejezni. Olyan rejtett szett, ami bátran elhelyezhető a nappalinkban, hálószobánkban, egyszóval olyan életterekben, ahol fontos a „jó cucc”, eddig nem létezett. A különálló karikák megteszik hatásukat, közel 500 Watt zenei teljesítmény és ugyan sztereó hangzásról van szó, mégis három hangsugárzóval válik teljessé a rendszer. Két db. BeoLab 15 fantázianevű hangsugárzó gondoskodik a magas és közép hangokról, míg a BeoLab 16-os, egy jóval nagyobb átmérőjű karika, a mély hangokért felel, gyakorlatilag egy 2.1-es falba süllyeszthető rendszerrel van dolgunk.
Bang & Olufsen BeoLab15 és BeoLab 16

Bang & Olufsen BeoLab15 és BeoLab 16

Diszkréten simulnak a fal síkjába a csodálatosan megmunkált alumínium karikák. Mindenki boldog: anya annak örül, hogy a hangsugárzók végre nem foglalnak helyet és szinte egyáltalán nem is látszódnak, apa meg annak örül, hogy vannak hangsugárzók és annak is nagyon örül, hogy anya örül. Majd egyikük bekapcsolja a szettet, ekkor kezdődik a varázslat: megszólalnak a hangsugárzók és egyúttal életre is kelnek, felveszik az előre beállított pozíciójukat, kicsit elhagyják a fal síkját és igyekeznek a legoptimálisabb szögben sugározni a hangokat, fantasztikus! Kikapcsoláskor természetesen ugyanez a folyamat játszódik le csak fordítva, a beépített motorok visszafelé mozgatják a hangsugárzókat, míg azok újra el nem érik a fal síkját. Valószínűleg ezzel a lehetőséggel el fogunk játszani egy darabig, mire elérünk oda, hogy csak a zenére figyeljünk. A koncepció olyannyira gyártás közeli állapotban van, hogy februártól a teljes szett megtekinthető, meghallgatható a Bang & Olufsen budapesti bemutatótermében.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art