Member of Group ›
A „mély” casual aranykora
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

A „mély” casual aranykora

 

A bemutatókon és reklámokon csupa tökéletesen öltözött, testre simuló ropogós villogó kék vasalt öltönyben feszítő férfi néz vissza ránk, ápolt hajjal, tökéletesen kötött nyakkendővel, hófehér ingben és csillogó napszemüvegben. Casual hangulatban fehér nadrágok, gondosan a nadrágba simított kockás és csíkos ingek, színes pantallók és illeszkedő nyári lábbelik kíséretében.

„milánói sikk”

A valós utcaképből viszont hiányoznak ezek a kitalált férfiak. Van igaz, még „milánói sikk” és „londoni jól szabottság”, de ma szerte körülöttünk lazaság, összeszedetlenség és „kitalálatlanság” sétál szembe velünk, nem egyszer pompásan öltözött, magukra adó nők mellett.

Hazánkban ez a kép még az európai átlagnál is elkeserítőbb és kétségbeejtőbb.

Magára adó nő, slampos férfivel. Itthon a lazaságot és a rendetlenséget, az össze nem hangolt külsőt előszeretettel keverik egymással, pedig a könnyed megjelenés is megkívánja – megkívánná – az ápoltságot és az esztétikus összhangot. A kontraszt az utóbbi években egyre erőteljesebb lett, miközben a női trendek, az öltözködési vonalak egyre finomabbak, nőiesebbek és árnyaltabbak, addig a férfiak szerelembe estek a strandpapuccsal, lábszár-középig érő, trehány piacozó gatyával, a hasuk felett büszkén viselt romlott hús színű és mély barna árnyalatokban kockázott (favágó!) ingekkel. Magas sarkú cipőben, finom ruhákban öltözködő nők mellett, a leggyakrabban „mély” casualt viselő, kockás gatyában, kockás ingben és elhasznált cipőben „megjelenő” férfiak sajnos gyakoriak városainkban és az üdülőhelyeken is.

A „mély” casual korunk stílus gyilkosa, mert a „laza vagyok, megengedhetem magamnak, nem érdekel, ki mit szól” hozzáállás következménye. 

A férfiak, akik így gondolkodnak nagy tévedésben vannak. Minden a nők körében végzett kutatás egyértelműen azt bizonyítja, hogy korunk nője is vonzódik az ápolt, kitalált, férfiasan jól öltözött, rendezett férfiakhoz. A nők, igaz szexinek tartják a könnyedséget, de igenis vonzódnak a klasszikus értékeket, nem csak viselkedésükben, de stílusukban, ruházatuk választékosságában is követő férfiak után!

Ideje lenne a változásnak.

Ideje lenne, hogy a párok egymáshoz öltözzenek, hogy a stílusuk, az öltözetük üzenete azonos legyen, hogy a férfiak megtiszteljék a sminket és frizurát viselő nőket, megtiszteljék azzal, hogy vasalt nadrágot, ápolt farmert, tiszta zárt cipőt és normális inget viselnek. Nem olyan nehéz ez, csak akarni kell, meg persze kell hozzá egy kis önfegyelem, tartás és önbecsülés is, hiszen a kinézetünk nem csak rólunk, de arról is üzen, hogy mit gondolunk a körülöttünk lévő világról!

Ideje lenne, a változásnak. Ideje lenne, hogy a párok öltözzenek egymáshoz

Ideje lenne már elfelejteni az „oroszlánvadász” színeket, a bézs és drapp árnyalatokat egy kis szürkével és barnával keretezve. A nyár igazi – és örökké klasszikus – kombinációi – a kék és fehér, barna és csontszínű kombinációk. Ezek adnak a megjelenésnek minőséget, a viselőnek személyiséget. A mintás és egyszínű selyemruhát, farmert, pólót, vagy inget viselő nő mellé nem a bermuda, és kívül viselt ing (pláne ha még rövid ujjas is…) illik, hanem a nadrágban viselt hosszú ujjas (akár lazán felgyűrve) egy jó farmer, vagy színes pamut pantalló, zárt fűzős hasított bőr lábbelivel vagy mokaszinnel.

A férfiak is viselhetnek színeket, a farmer milliónyi kék árnyalata mellett, a színes pamut nadrágok, a bátor színekben kínált pólók és könnyed nyári lábbelik minden korosztálynak és testalkatnak megfelelnek.

Ha pedig bermudára vágynak, az legyen a  testet követő, feszesen szabott, térdig érő, férfias, felgyűrt pamut vagy len inggel, illeszkedő nyári lábbelivel. Legyen az az idei nyár mottója, hogy a strandpapucsot, piacozó gatyát és szétmosott, hasra feszülő pólókat, két mérettel nagyobb „fájdalmas” kockás, rövid ujjas ingeket, kéretik mellőzni!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art