Member of Group ›
… Semmihez sem hasonlítható
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

… Semmihez sem hasonlítható

 

Néhány napja készített interjút a DANISH magazin Marie Kristine Schmidt-el, a Bang & Olufsen Design és Marketing főnökével, melynek keretében a márka tradícióiról, design filozófiájáról és a márka életben tartásához elengedhetetlen felelősségteljes feladatokról esett szó.

MKS01

Marie Kristine Schmidt

– Hogyan írható le a Bang & Olufsen meghatározó design filozófiája?

– A Bang & Olufsen számára a design fogalma a termék és a használati élmény egészét fedi le, beleértve az ipari formatervezést, a felhasználói felületek megtervezését, a kézművességet, a minőséget, a hangzást és még sorolhatnám. A B&O célja olyan termékek létrehozása, melyek létjogosultságához nem fér kétség, épp úgy design szempontból, mint a funkcionalitás szempontjából. A Bang & Olufsen számára a vásárló áll a középpontban, minden konceptuális munkánkat ezzel a fókusszal közelítjük meg.

A design nyelvén beszélünk és a design filozófiájának megfelelően élünk, ami – mások mellett – magában foglalja a kézműves munka értékének tiszteletét és azt a teljes spektrumon át érvényesülő design szemléletet, melyben hatalmas figyelem jut minden apró részletnek. Az általunk használt alapanyagokat tökéletes minőségben kivitelezzük. A felhasználók számára egyszerű és intuitív módon használható termékeket tervezünk, a berendezések működtetése intelligens és varázslatos kezelőfelületeken történik, melyek különleges és egyedi felhasználói élményt biztosítanak mind vizuális, mint technológiai szempontból. Szóval fogalmazhatunk úgy is, hogy a munkánk egyfajta párbeszéd technológia és design között, melyek kéz a kézben járnak. Nincs szó kompromisszumokról, sokkal inkább design és technológia tökéletes szintézisére törekszünk.

BSoMoment-14PK-AMe02

BeoSound Moment

– Mi teszi különlegessé a legendás Bang & Olufsen design-t?

– Úgy gondolom, hogy szerencsénk van a világ legkreatívabb és legtehetségesebb mérnökeivel és tervezőivel dolgzni. A csoda pedig a designerek és mérnökök kollaborációjából születik. A B&O egy alapvetően designorientált vállalat. Gyakrolatilag a márka DNS-ében kódolt ez a jellegzetes design gondolkozás, éppen ezért vagyunk erősek a formatervezésben és a design vízió megvalósításában.

Dinamikus és integrált tervezési folyamattal dolgzunk. Ráadásul jól értünk az anyagokhoz. Számos lehetőség van a tarsolyunkban, ugyanakkor mindig igyekszünk feszegetni a határokat, mindig a maximumra törekszünk. A Bang & Olufsen képessége, hogy a legfrissebb technológiai vívmányokat gyönyörű, jelentőségteljes és egyszerre időtlen formákba öntse – nos ez az egyik legfontosabb tényező, ami egyedivé teszi a B&O-t.

Beolit15-14JS-Me24

Beolit 15

– Miért hozta létre a Bang & Olufsen a B&O Play almárkát?

– Az volt a célunk, hogy olyan almárkát hozzunk létre, melynek megvannak a saját egyedülálló termékei, így új vásárlókkal ismertetjük meg a márkát, akik később elkötelezett B&O rajongókká válhatnak. A B&O Play alapszemlélete a Bang & Olufsenével azonos, de míg a B&O palettáján nagyobb, drágább, teljes intelligens otthoni rendszer kiépítésére alkalmas termékek szerepelnek, addig a B&O Play kollekciójában kisebb, egyedülálló termékek találhatók, melyek hordozhatók, bárohvá magunkkal vihetjük őket.

– Milyen feladatok hárulnak rád a Bang & Olufsen márka életbentartása érdekében?

– Hatalmas a felelősségem és nagy alázattal végzem ezt a munkát. A B&O történelme, a design nyelvezete, kézműves hagyományai képezik a márkakommunikáció alapját és természetesen a folytonosság jelentősége kulcsfontosságú. De éppolyan fontos megérteni, hogyan változik a világ, fel kell ismernünk, hogy milyen új igényei vannak vásárlóinknak annak érdekében, hogy most is és a jövőben is igazi értékeket tudjunk teremteni számukra. Egy kilencven éves márkát gondozunk, amely bizonyos alapértékeket a márka születésétől fogva őriz, ugyanakkor folyamatosan haladnunk kell a korral és relevánsnak kell maradnunk.

LAC-15RD-Me04

Bang & Olufsen The Love Affair Collection

Hogyha figyelembe vesszük a technológiai feljődés lenyűgöző sebességét, egyértelművé válik, hogy a feladatunk gyökeresen más, mint ami a korábbi évtizedekben volt. De remek csapattal és egy jelentőségteljes történelemmel dolgozom, ami egy nagyszerű kiindulási pont.

– Ha három szóban kellene megfogalmaznod a Bang & Olufsen designt, melyek lennének ezek?

– Semmihez sem hasonlítható.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art