Member of Group ›
Úgy vesznek, ahogy adod magad
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.

Úgy vesznek, ahogy adod magad

Ma Miklós barátom korábbi bejegyzésére referálnék, mert megelőzött egy bögyömben lévő témával.

A futószalagon készülő műmelleket szeretném én is körüljárni, jóllehet egy más aspektusban. Az én megközelítésem fókuszában nem a jó ízlés, hanem a humánetológia áll. Az írás egyik frappánsan megfogalmazott gondolata így hangzik:

„Sokan úgy tolják maguk előtt ezeket a kőkemény fél dinnyéket, mint ékességüket, és közben nem veszik észre, hogy újraalkotott „nőiességük” által elveszítik a finomságot, a bájt, a titokzatosságot. Átlépnek egy határt, a szexisség és a közönségesség között, ez által önmagukat egy életre egy olyan kasztba helyezik, amit valószínűleg ők maguk is elítélnek.“

Ha nem te vagy az, amit adsz, a nem hozzád passzoló partner lesz vevő rád!

De a nők nem is azért feszítik a végtelenségig a húrokat, hogy a férfiak elvárásának jobban megfeleljenek, a legádázabb küzdelmet egymás ellen vívják. Nem állítom, hogy egynémely férfi – sőt, bizonyos szituációkban a legtöbb – nem értékeli, ha kedvese férfi hiúságát simogató outfit-ben jelenik meg valamely eseményen, partin. Ilyenkor a nőiesség túlzott hangsúlyozása, az égig érő cipősarkak, smink és hajcsodák, kebleket kihangsúlyozó ruhák – ám legyen – férfiésszel is akceptálhatók.

Ha nem te vagy az, amit adsz, a nem hozzád passzoló partner lesz vevő rád!

Mindazonáltal a férfiak a nőkben igazán csak a természetességet értékelik.  Rezignáltan néznek utcára csak vaskos sminkkel merészkedő partnerükre, miközben némi iróniával azt gondolják, no lám, ez most a kirakatnak szól, este a hálószobában lekerül az álarc, s marad az, ami van. De ezt a nők is tudják és nem a férfiaknak sminkelik magukat. Jó példa erre egy gimnázium. Miközben a fiúk a középiskolákban még csak deszkacipős, ülepes-gatyás, kapucnipulcsis apróbikák, smink, magassarkú cipő és megfelelő styling nélkül semmi áron sem mutatkozó osztálytársnőik már valódi hölgyek látszatát keltik.

Én nem hiszem, hogy a suliudvarban civakodó fiúk sminkeletlen lányokra rá sem néznének, s azt sem hiszem, hogy a smink a fiúknak szól. Sokszor még egy meglett férfi sem tudná megmondani a randevú utáni napon, milyen színű volt a lány szeme és milyen ruha volt rajta. A férfiak egyszerűen nem így néznek a nőkre. Bezzeg egy nő hónapok múlva is emlékszik a legapróbb részletekig, hogy nézett ki a bulin a „legveszélyesebb“ konkurencia. A lányok kinézete, a kinézet hatásának fokozása egy rituális küzdelem része, melyben a nők egymást próbálják lenyomni.

Sokszor még egy meglett férfi sem tudná megmondani a randevú utáni napon, milyen színű volt a lány szeme és milyen ruha volt rajta.

Egy nő sosem a férfiaknak öltözködik. Ugyan minek is, az átlagos férfi úgysem arra kíváncsi, hogy mi van rajta, hanem, hogy mi van a ruhája alatt. Miklós szemű férfiak kivételnek számítanak a női mustra tekintetében. A nőnek a nőket kell kiütni a nyeregből, nekik kell megmutatni: én jobb, több vagyok nálad és húzzál innen, mert ez az én vadászmezőm! A rituális harc csak ritkán fajul szópárbajjá, vagy tettlegességé, legtöbbször elég a nehéz fegyvereket felvonultatni, hogy a konkurenciát elbizonytalanítsák.

A műmellek is erről szólnak.

Merthogy a mell a nőiesség szimbóluma, a mellkomplexus nőknél éppoly sorsformáló tényező, mint a férfiaknál a péniszkomplexus. Pedig bizonyos határokon belül mindkét nem esetében a dolog pusztán partnerfüggő, a mindenkori partner elvárásainak kellene csupán megfelelni. Ez pedig partnerválasztás kérdése. Ennek ellenére mind a nők, mind a férfiak lelki üdvük árán is „nagyobbat“ szeretnének, mert ettől érzik magukat alfa hím, vagy alfa nősténynek. Ha pedig modern sebészeti technológiák erre módot adnak, egyszerűen nem tudnak ellenállni. Ma még jobbára csak a nők vannak ilyetén veszélynek kitéve, de tudj Isten, mit hoz a jövő.

Nem kétséges, hogy van egy szűk csoportja a férfiaknak, akik a nőben valóban két lábon járó melleket látnak csupán, s ezeknek a mell nem lehet elég irdatlan. Azt azonban kétségbe vonnám, hogy a túl-méretes műmelleikkel fenyegetően kinéző hölgyek, vagyonokért és sok szenvedés árán fegyverviselési engedélyt megkövetelő idomtalan domborulataikat ezért, a férfitársadalomnak nem éppen javát kitevő csoportjáért vállalták be. A nők egyre gyakrabban lépik át a határt. Önként száműzik magukat azon férfiak világába, akikről általában a legrosszabb véleményük volt.

Az ember legnagyobb baja, hogy a jóval nem tud megelégedni, neki a legjobb kell.

Az ember legnagyobb baja, hogy a jóval nem tud megelégedni, neki a legjobb kell.

S miközben a legjobbat hajszolja, elmegy a jó lehetőségek mellett. Nem beszélve róla, hogy a vélt legjobbért néha hatalmas árat fizet. Önmagából kikelve, idegen külsővel, megváltoztatott nemi ismérvekkel esetleg olyan „hal“ akad a horogra, ami ugyan mások szemében nagynak tűnik, csak nekünk nem lesz semmi örömünk benne. Ha ugyanis nem a típusunknak, természetes alkatunknak és alkati sajátságainknak megfelelő külsővel visszük magunkat a vásárba, nem csodálkozhatunk, ha nem az visz haza bennünket, aki természetes lényünkre vevő, s akire mi pályáznánk szívesen.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art