Member of Group ›
Hazai kortárs tervezőművészet 2000 – 2020
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.

Hazai kortárs tervezőművészet 2000 – 2020

Tipográfia, logótervezés és ikontervezés Magyarországon az elmúlt húsz évben.

Az Arthungry kreatív csapata újabb izgalmas, saját szervezésű pályázatokkal és könyvtervekkel készül a 2021-es évre is. A nyomtatott művészeti kiadványsorozat első három része először a hazai tervezőművészekhez fog szólni, konkrétabban a tipográfiát, a logótervezést és az ikontervezést fogja fókuszba állítani ezekkel az exkluzív kiadványokkal. A végleges pályázati időpontokért figyeljétek az ArtHungry hivatalos híreit az ArtHungry.com-on és a közösségi felületeken.

Vol. 1 // TypoHungry

Hazai betűtípusok, betűcsaládok, tipográfiai jelek, monogramok és ligatúrák

Még soha nem jelent meg olyan fizikai kiadvány Magyarországon, amely egy kötetbe összegyűjtve tartalmazná a nívós, nemzetközi léptékkel is kiugróan magas szakmai színvonalú hazai tervezők által tervezett kizárólag tipográfián alapuló projektek gyűjteményét. A TypoHungry 2000–2020 című könyv az elmúlt húsz év hazai tipográfiai terméséből ad ízelítőt. A válogatásba bekerülhetnek megvalósult, piacon értékesített projektek és diákmunkák is. 

A kötet alapja egy széleskörű gyűjtés, amelyet az arthungry.com-on megrendezett nyílt pályázatfelhívásra benevezett pályamunkákból állít össze a tíz fős zsűri. Terveink szerint több mint 300 Magyarországon működő betűtervező, illetve több ezer diákmunka alkotásából kerül kiválasztásra kb. 600 projekt, amelyek a könyvben közlésre kerülnek. (A kiadványban szereplő munkák száma és az oldalak terjedelme természetesen függ a benyújtott pályamunkák mennyiségétől és a zsűri döntésétől).

Vol. 2 // LogoHungry


Hazai emblémák és logók.

A könyv a művészeti kiadványsorozat második része, amely a hazai kortárs tervezőművészeti és autonóm műalkotásokat gyűjtené össze az elmúlt húsz évből, különböző tematikákkal, a 2021-ben megújuló arthungry.com-on megrendezésre kerülő online pályázatok formájában. 15 éve a Stalker Studio gondozásában kiadott Embléma.hu című könyv óta nem jelent meg olyan fizikai kiadvány Magyarországon, amely egy kötetbe összegyűjtve tartalmazná a nívós, nemzetközi léptékkel is kiugróan magas szakmai színvonalú hazai vállalkozások és intézmények részére készült logók és emblémák gyűjteményét. 

A LogoHungry 2000–2020 című könyv az elmúlt húsz év hazai emblémáiból és logóiból ad ízelítőt. A válogatás során fontos kritérium, hogy a munkák megvalósult projektekhez készültek, tehát meglévő, vagy létezett, de már megszűnt márkákhoz és brandekhez kapcsolódnak. A kötet alapja egy széleskörű gyűjtés, amelyet az arthungry.com-on megrendezett nyílt pályázatfelhívásra benevezett pályamunkákból állít össze a tíz fős zsűri. Terveink szerin több mint 300 Magyarországon működő stúdió, ügynökség illetve egyéni alkotó több ezer alkotásából kerül kiválasztásra kb. 600 embléma, amelyek a könyvben közlésre kerülnek. (A kiadványban szereplő logók száma és az oldalak terjedelme természetesen függ a benyújtott pályamunkák mennyiségétől és a zsűri döntésétől).

Vol. 3 // IconHungry


 Hazai piktogramok, ikonok, irányítási rendszerek.

A könyv a művészeti kiadványsorozat harmadik része, amely a hazai kortárs tervezőművészeti és autonóm műalkotásokat gyűjtené össze az elmúlt húsz évből, különböző tematikákkal, a 2021-ben megújuló arthungry.com-on megrendezésre kerülő online pályázatok formájában. Talán még soha nem jelent meg olyan fizikai kiadvány Magyarországon, amely egy kötetbe összegyűjtve tartalmazná a nívós, nemzetközi léptékkel is kiugróan magas szakmai színvonalú hazai tervezők által tervezett grafikai jelrendszerek, ikonok és piktogramok, emojik, emotikonok gyűjteményét. 

Az IconHungry 2000–2020 című könyv az elmúlt húsz év hazai ikontervezői terméséből ad ízelítőt. A válogatásba bekerülhetnek megrendelésre készített, megvalósult projektek és diákmunkák is. A kötet alapja egy széleskörű gyűjtés, amelyet az arthungry.com-on megrendezett nyílt pályázatfelhívásra benevezett pályamunkákból állít össze a tíz fős zsűri. Terveink szerin több mint 300 Magyarországon működő tervezőgrafikus, illetve több ezer diákmunka alkotásából kerül kiválasztásra kb. 600 projekt, amelyek a könyvben közlésre kerülnek. (A kiadványban szereplő munkák száma és az oldalak terjedelme természetesen függ a benyújtott pályamunkák mennyiségétől és a zsűri döntésétől).

/  /  /

ArtHungry

Az ArtHungry.com közösségi oldal 2015 októberében indult el azzal a céllal, hogy a hazai kreatív alkotók, valamint a vizuális művészetek iránt érdeklődők megoszthassák alkotásaikat, gondolataikat, véleményezzék egymás munkáját és kapcsolatokat építhessenek. Az oldalt jelenleg több mint 6500 regisztrált tag használja, 2016 óta 6 db saját díjátadót szerveztünk és 8 db partneri pályázatot vezényeltünk le. A folyamtos online jelenlét mellett az elmúlt években eddig összesen 3 saját szervezésű tárlathoz tartozó nyomtatott kiadványt jelentettünk meg, melyek több mint 250 kortárs tervezőművész alkotását tartalmazzák.

Phenomenon

2017-ben a cég portfóliójába került a 10 éves kulturális magazin, melyen heti rendszerességgel jelentetünk meg az arthungry.com-hoz köthető eseményekkel és alkotókkal kapcsolatos híreket, cikkeket és interjúkat.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art