Member of Group ›
Köbcenti háború a magyar flaszteren!
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Köbcenti háború a magyar flaszteren!

 

Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy értem, sőt el is fogadom, hogy korunkban a mell-plasztika olyan természetes dolog, mint a fogtömés, vagy a szemüvegviselés. 

E szépészeti műtét az utóbbi húsz évben a kiváltságosok luxusából, a mindennapok elérhető beavatkozása lett és ezzel úgy szivárgott be a köztudatba, mint a fapados járatok. Két évtizede repülni még egyet jelent a különleges élménnyel és bánásmóddal. Ma már tortúra e folyamat, értelmetlen szabályok és rohamosan csökkenő minőség jellemzi. A mellek művi átalakítása pedig „gyártósori”, sajnos gyakran felelőtlen rutin beavatkozássá vált. Az eredetileg gyógyászati céllal kikísérletezett testpótlás, korunk leggyakoribb szépészeti beavatkozása lett, rögtön utána következik az ajkak feltöltése és a zsírpárnák művi eltávolítása.

A mell a nőiesség megkérdőjelezhetetlen szimbóluma, a szép szavak művészei éppen annyi ódát és hőskölteményt írtak róluk, mint ahány festmény, szobor és más műalkotás hódol a női test édes idomainak. A mell évszázadokon át az intimitás, a bizalom, a nő által a férfinak adhatott édes ajándék volt. Mára a magamutogatás, a frivolság és sajnos nem ritkán a közönségesség áldozatává vált. A mell, nekünk férfiaknak, ma is a vágy, a szerelem, az odaadás jelképe, ezért a legtöbb férfi, a nőn szinte azonnal a mellét nézi meg, a mellben érzi megvalósulni a nemiséget, a szexuális ösztönzést, a természet vágyat keltő üzenetét. Sok nővel beszélgettem a miértekről, hiszen arra gondoltam, leginkább azok tudják, hogy miért volt szükségük új mellekre, akik eldöntötték, akik kés alá feküdtek. A legtöbb nőnek a mellek mérete a nőiesség első-számú szimbóluma.

Sokak elégedetlenek az Isten adta tehetségükkel, ezért csináltatnak maguknak nagyobbat, feszesebbet, más formájút.

A mellek megmutatása, a feszülő pólókba szorított „kebel csodák” ma a kommunikáció részei is, a legtöbb filmben, reklámon és fotón jelentős terjedelmű melleket mutogatnak. A sztár- és celeb világ is szívesen villantja meg idomait, nincs hát rajta mit csodálkoznunk, hogy egyfajta elvárás lett a méretesebb mell. Sokan a párjuk kívánsága miatt választják az új idomokat, nem kevesen pedig éppen azért, hogy ismét felkeltsék a vágyat. Abban bíznak, hogy az új idomok, új életszakaszt is jelentenek majd szürkévé vált életükben.

Mindezen okok elfogadhatóak, érthetőek. Amivel nálunk baj van, azok a túlzó, tolakodó, aránytalan méretűvé növesztett természetellenes valamik, amiket eredetileg mellnek terveztek. Az itthoni mellplasztikák túlnyomó része nem esztétikai korrekció, nem egy „kis” rásegítés, nem egy finomra hangolás, hanem a női test felelőtlen és ízléstelen eltorzítása. 

A túlméretezett, széttömött, beton kemény, a testtől függetlenül „létező” szilikon labdák sem nem esztétikusak, sem nem finomak, de legkevésbé sem nőiesek. 

Sokan úgy tolják maguk előtt ezeket a kőkemény fél dinnyéket, mint ékességüket, és közben nem veszik észre, hogy újraalkotott „nőiességük” által elveszítik a finomságot, a bájt, a titokzatosságot. Átlépnek egy határt a szexisség és a közönségesség között, ez által önmagukat egy életre egy olyan kasztba helyezik, amit valószínűleg ők maguk is elítélnek. Vélemény szerint, az új mell méretének megválasztása egyenes arányban van az intelligenciával. A finom és okos nők pontosan tudják milyen méret esztétikus a testükön, mi igazodik arányaikhoz, lényükhöz. Pontosan tudják a határokat, és azt is, hogy a természetesség vonzóbb, mint a műanyag idegensége, hiszen a mell, ezen szépészeti  beavatkozás után is lehet finom, telten feszes és egyben lágy, a testtel esztétikailag összefonódó és idillikus!

Aki a méretekben túlzó és tolakodó megoldást keresi, az pedig azért választja azt, mert belső értékrendjéhez, gondolataihoz, ízléséhez ezek illeszkednek. A férfiak pontosan tudják, melyik mell mögött milyen szellem lakozik, e szerint választanak ők is. Nőt mellel, vagy melleket nővel!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art