Member of Group ›
20 éves az A38!
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

20 éves az A38!

 

Az áprilisban húszéves A38 Hajó húsz estényi programmal pecsételi meg húszéves helyét a budapesti kulturális térben. Elektronikus bulik, külföldi feltörekvők és veteránok, valamint saját szülinapjukat is ünneplő, megkerülhetetlen magyar zenekarok a két hónapos jubileumi programsorozatban.

2003 áprilisában nyitotta meg kapuit az A38, azóta mind budapesti, mind európai vonatkozásban megkerülhetetlen helyszíne a kulturális térnek. A rendhagyó második „X” A20 – 20 years 20 nights programsorozata április 1-től május 28-ig rengeteg, a Hajótól megszokott felfutása elején álló produkciót, tízezreket megmozgató külföldi zenekart, illetve elismert hazai fellépőt vonultat fel a koncertteremben, a nemrég felújított tetőteraszon és orr stúdióban. Érkezik a Hajó fedélzetére Jay-Jay JohansonHiroko Yamamura egyenesen a Boiler Roomból, a Fun Lovin’ Criminals, de például Sena is a Hajón mutatja be újra húsz évvel ezelőtti első albumát, a First One-t, ahogy tette ezt húsz éve is. Listáztunk párat a legjobbnak ígérkező programok közül:

Jay-Jay Johanson / 04.20. / 20:00 / tetőterasz

Első albumának megjelenése után 25 évvel, új anyaggal érkezik a Hajó színpadára Jay-Jay Johanson. A Rorschach Test című lemezen minden műfaji behatást kihallani, ami csak érte az elmúlt években a svéd előadót, de a korábbi munkásságára jellemző gazdag, filmzene-szerű műfaj maradt. Az este vendége a négy testvérből álló osztrák Wallners lesz.

My Baby / 04.27. / 19:00 / tetőterasz

A holland-új-zélandi My Baby roots és rock vezérelte alternatív zenét hoz a fedélzetre. Pszichedelikus riffek, igazi angyali, de vad és szívből jövő hangzás, lendületes és kísérteties organikus ütemek. A My Baby keveri a rock és a punk nyersségét a root és a blues meleg hangjaival, egy kis EDM-mel és big beattel. Olyan neves fesztiválokon kaptak már lehetőséget, mint a Glastonbury, a Fusion, vagy a Pinkpop.

Hiroko Yamamura / 04.28. / 23:30 / koncertterem

A hónap végén kicsit mélyebb vizekre indul a Hajó, az amerikai Hiroko Yamamura mutatja meg mit gondolnak Chicagóban a house zenéről és a technoról. Ízelítőnek érdemes belekóstolni a tavaly novemberi Boiler Roomos bulijába, aztán pedig gyorsan lecsapni a jegyekre, mielőtt elfogynak.

Sena / 04.30. / 21:00 / koncertterem

Nem csak a Hajó ünnepel kerek évszámot, de egy sor hazai előadó is mérföldkőhöz érkezett. Az Irie Maffiából is ismert Sena 20 éve mutatta be első saját lemezét az akkor még vadonatúj A38-on. Most másodszor is bemutatja ugyanazt és ugyanott.

The Raveonettes / 05.07. / 20:00 / koncertterem

A széttorzított noise-gitárhangzást a klasszikus rock and rollal és némi újhullámmal vegyítő dán duó, a Raveonettes négy felejthetetlen koncert után most ötödször lép fel az A38 Hajón. Rock, artpop, melankólia és dinamizmus: a Raveonettesnél senki sem keveri ügyesebben a zenei stílusokat.

The Mission / 05.11. / 19:30 / koncertterem

A New Beat, a Fekete Zaj Fesztivál és a Dürer Kert összefogásának hála, valószínűleg soha vissza nem térő alkalmunk lesz arra, hogy élőben is megtapasztaljuk, honnan indult anno a darkwave és a gothic stílusú zenék áradata. Mission az A38 Hajón.

She Past Away / 05.17. / 20:30 / koncertterem

A She Past Away török dark wave formáció is érkezik a Hajóra és felújított köntösben hozza magával a 80-as évek világát. A 2005-ban Bursában alakult csapat friss lökést adott a korábban elsősorban a Joy Division, a Cure, a Sisters of Mercy vagy a Clan of Xymox által ismertté tett színtérnek. Nem távolodtak el a nagy elődök hangulatától, mégis sikerült friss hullámokat gerjeszteni benne. A poszt-punk korszak jellegzetes gitár hangzását minimalista török nyelvű költészettel kombinálják.

Fun Lovin’ Criminals / 05.28. / 20:00 / koncertterem

A Fun Lovin’ Criminals a hip-hop, rock ‘n’ roll, blues-jazz és latin soul fülbemászó keveréke 1996-ban robbant be a new york-i zenei életbe, amikor megjelent a világméretű, többszörös platinalemezes debütáló album, a Come Find Yourself  az EMI Records-on. Debütáló kislemezük, a Scooby Snacks, amely a Tarantino-filmek, például a Reservoir Dogs és a Pulp Fiction mintákról volt híres, 17 hetet töltött a Billboard listán, és gyorsan arany státuszt kapott az Egyesült Államokban.

A rendezvénysorozat összes fellépőjének listája és jegyvásárlás az A38 Hajó hivatalos oldalán ›

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art