Member of Group ›
Az el nem dobott Boom!erang
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Az el nem dobott Boom!erang

Tanár úr kérem az úgy volt, hogy 2016 nyarán, hirtelen felindulásból beszereztünk egy Ducati Scramblert.

Hogy majd ősszel/télen építünk belőle egy csodát! Hogy majd ez lesz a Route42 csapat első, vadiúj motorból épített műalkotása! Estébé, et cetera, i tak dalse! (A CaféRacer.42 harmincegy éves, a Tracker.42 pedig ötvenhét esztendős donorból (sz)épült meg/fel.) Aztán született egy rakás cikk (pl. cikk-1, cikk-2, cikk-3, cikk-4, cikk-5, cikk-6, cikk-7, cikk-8, cikk-9, cikk-10) a káférészer stílus utáni új szerelem, a scrambler jegyében, de mivel „beesett” „néhány” új tennivaló, a Ducati projektet fájó szívvel lefagyasztottuk, mint Han Solót a gonosz Birodalom, Darth Vaderrel és Boba Fettel súlyosbítva.

Fun Fact: Ez a jelenet azért került be a filmbe, mert Harrison Ford az első epizód után épp úgy gondolta, hogy a Birodalom visszavág után nem játssza el a cinikus csempész szerepét többé, így Lucas ezzel a jelenettel hagyta meg a lehetőséget, hogy igény esetén Solót „vissza/felmikrózhassa”, ha netán Mr. Ford (is) fel akarná melegíteni a szerepet a franchise egy következő epizódjában. Mint tudjuk, végül így történt. A többi, ahogy mondani szokták, történelem.

DeDeDe! Han Solo viszontagságai helyett térjünk csak vissza a mi kis Ducatink hányatott sorsára! (Figyelem/disclaimer: nem a korszellemnek megfelelen átlagválasztó kompatibilis, összetett mondat következik!) Brékingnyúz örömmel és 42 katonás sorban elhelyezett virtuális-fanfár-erdő hangja által támogatott, pátosszal teli, háli- és/vagy bolivúdi eszközökkel, tervezetten könnyzacskócsavaró módon jelenthetem be, hóóóóóóóógy:

! KIOLVASZTOTTUK A DUCATI PROJEKTET !

Mi több, a ravasz tavasz (és persze az idény) közeledtével nem csak az elhatározás született meg, hanem már gőzerővel el is indult az olasz/osztrák vas metamorfózisa! Első körben Sapka Mester két remek Wilbers telóra cserélte le a motor széria teleszkópjait, elől egy klassz LSL kormány várja, hogy kurtítsunk majd a két végén és megérkezett a 4 db. Motogadget m.blaze pin index is. (A következő képek közül a 2. és 3. fotón egy Triumphon már beszerelve, sőt működés közben is láthatjátok a pöttöm fényforrást.)

Továbbá valószínűleg egy Supertrapp kipufogót rendelünk, hogy kellően hangosan tudjon majd kommunikálni a többi versenyzővel a pályán a scrambler/tracker. A mesterterv ugyanis az, hogy akár egy láblógató flattrack pályán is megállja a helyét a végső produktum. (Egyébként már itthon is van ilyen, Szilvási Petié Monor mellett. Szóval nem kell bekéredzkedni a Rossi Ranchra.)

A Boom!erang mellett pedig épül két további Yamaha versenygép is Sapkánál, kifejezetten flattrack keresztbe-motorozás céljára. (Az első fékek miatt ne aggódjatok tehát nagyon.) A Yamik mellett örömmel konstatáltam a műhelyben, hogy a CaféRacer.42 tankjának fényezését is „buborékmentesítette” Sapka. A CR42 üzemanyagtartálya mellett a következő képen egy Monkey tankját fedezhetitek fel. (Mindig izgalmas dolog meglátogatni a Mester szentélyét, csupa-csuda relikviákkal találkozhat az ember fia/lánya.)

Jakus Tomi egyébként „sebtiben” már megcsinálta a Ducati legelső, vázlatos „gondolatébresztő” látványtervét, a 42BIT Team térdelőrajtban vár, hogy jól körbefilmezhesse az építést balról és jobbról, Talma pedig egészen biztosan hasznos tanácsokkal fog majd ellátni minket a vas tesztelési fázisában. Jó lenne, ha már ott tartanánk! Addig azonban a motor végső arculata nyilván még többször kissé változni fog, de terveink szerint „nyers alumínium jellegű” felületek dominálják majd a szerkezet tankját, faridomát és lámpáját.)

A tank „triálosan” kicsi lesz (annyira azért nem). Kb. 5-6 liter benzin azért lötyög majd benne. Éppen múlt hét pénteken jártam utoljára Sapinál, aki a legendás, hormonzavaros orosz szörny-ollóval kartonpapírból kivágva modellezte le nekem a tank két lehetséges méretét. Végül az esztétikum oltárán beáldozva kissé a praktikumot, a kisebb mellett döntöttem.

A motor egyelőre Boom!erang.42 (ideiglenes) „munkacímen” vár a további szépészeti beavatkozásokra. A lenti képből kiderül, hogy miért. Még nem tudom, hogy elvisszük-e ebbe az irányba az építést, az mindenesetre jó hír, hogy Sapinak tetszett az ötlet. Nyilván a két érintett elem optikai hangsúlyozásával lehetne ebbe az irányba fejleszteni a szerkezetet.

Mindenesetre a cél az, hogy ne azért maradjon nálam a bumeráng, mert el sem dobom, (mint az előző 1,5 évben) hanem azért, mert olyan kezes jószágot farag belőle a Mester, hogy az ideális íveket követve, mindig visszatér majd a flattrack pálya startvonalára. És akkor legközelebb, amikor Prof. Marco „Flat Track School” Belli ismét kis hazánkban jár, már a fürgeléptű Ducatiról lógathatom a bal lábamat a kanyarokban. (Jut eszembe: sajnálom, hogy nem tudtam részt venni a múlt év augusztusában először itthon megrendezett, maga a névadó legenda által tartott oktatáson. Sapi, Guld Peti és Regős Dani áradozott a „dagasztásról”, a Totalbike pedig itt számolt be a jeles eseményről.)

Ez év végén pedig a Route42 Teamre egy újabb remek feladat vár! Jelesül annak a BMW R9T Scramblernek az átépítése, amelyikkel 2017-ben jártam és egyébként nagyon megkedveltem. Szóval nem tétlenkedünk 2018-ban sem, kövessetek minket, megéri!

Either Lead, Follow, Or Get Out Of The Way!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art